Сензациите в пресата: Турци с оферта за Бурабия, връщат Аниете за Лудогорец

Уест Хем вади €12 млн. за Кафу, Лудогорец и Левски искат защитник на Ботев (Пд) и още…

Сензациите в пресата: Турци с оферта за Бурабия, връщат Аниете за Лудогорец

Сензациите в пресата от днес, неделя, 14 май 2017 година:

„Меридиан мач”: Турци с оферта за Бурабия
Новият любимец на феновете на Левски Мехди Бурабия е обект на интерес от турски клубове, разбра „Меридиан Мач". На няколко пъти емисари от южната ни съседка гледаха двубои на „сините", като един от тях бе този с Лудогорец наскоро. Очаква се да гледат и следващото дерби с „орлите", което е във вторник вечерта на „Герена". Под лупа са били следени и силните му изяви на „Лаута", където Бурабия направи голям мач, макар че Левски не успя да победи и логично получи наградата за играч на двубоя. До момента се считаше, че основната цел на емисарите е Божидар Краев, но те са останали силно впечатлени от изявите на Бурабия, който движи цялата игра на „сините". Очаква се през лятото турците да пратят конкретна оферта, като едва ли на „Герена” ще се съгласят да пуснат лесно най-качествения си футболист. Той има договор до зимата на 2019-а година и няма как да си тръгне като свободен агент. Въпреки всичко, на „Герена" нямат намерение да пускат футболиста освен, ако офертата не е много изгодна. Николай Митов има намерение да гради цялата си стратегия и състав точно около Бурабия, който да бъде лидерът в средата на терена през следващия сезон. Дали ще съумеят Да го сторят обаче, ще стане ясно на по-късен етап.

„Тема спорт”: Връщат Аниете за Лудогорец

Проблемите на глаВата на треньора на Левски Николай Митов не спират да се тру пат. Наред със слабите игри и резултати на отбора, той трябва да се справя и с все по-ограничен кадрови потенциал. С контузия от мача с Локомотив Пловдив е Амаду Сукуна.  Френският нападател се появи вчера на „Герена", но така и не се съблече по екип. Той напусна базата на клуба, като кракът му бе овързан с лед. Така почти сигурно Сукуна ще пропусне домакинството на Лудогорец. Мачът срещу шампионите е на 16 май, вторник, от 20:00 часа на стадион "ШАСОМ Арена Георги Аспарухов" и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт (сектор А ще остане затворен за срещата заради наказание на клуба). Ако Сукуна не е на линия, то като титуляр ще започне Станислав Иванов. А в групата на сините ще бъде върнат Антонио Аниете. Той бе отписан от спортно-техническия щаб след загубата с 0:3. Испанецът няма да получи предложение за нов договор и затова бе преценено повече да не е в състава. Кадровите проблеми обаче ще променят това. Със сигурност обаче засега в групата няма да бъдат връщани централният защитник Сърджан Лукин и халфовете Джереми де Ноойер и Георги Костадинов, които отказаха да удължат контрактите си с клуба. Наказан за мача с Лудогорец е Роман Прохазка, а контузия продължава да лекува капитанът Веселин Минев, който почти сигурно няма да бъде излекуван навреме.

„Стандарт”: Уест Хем вади €12 млн. за Кафу

Трансферната сага около голямата звезда на "Лудогорец" Джонатан Кафу продължава. Според медиите на Острова "Уест Хем" е готов да плати 12 милиона евро за бразилеца. На толкова възлиза клаузата за разтрогване в договора на крилото. Лондончани са поискали седмица за размисъл. Така до 28 май трябва да е ясно дали този трансфер ще се осъществи. Според Sport Witness от "Уест Хем" са получили категоричен отговор, че ако искат да подпишат с Кафу, ще трябва да платят клаузата за разтрогването на договора му. Иначе интерес към Кафу не липсва от миналата есен. френските "Лион" и "Сент Етиен", италианският "Лацио", португалският "Бенфика", английските "Съндърланд", "Нюкасъл", "Борнемут" и "Брайтън" пратиха емисари за бразилеца. Както е известно, босът на шесткратните шампиони Кирил Домусчиев плати 1,5 милиона евро на Сао Пауло за правата на нападателя преди три години. Сега цената му скочи в пъти благодарение на изявите в Шампионската лига. Кафу обаче бележи спад във формата през пролетта, когато "Лудогорец" играе само в нашето първенство. Подобна тенденция се забелязва и в представянето на останалите играчи, част от които също могат да бъдат сложени на сергията. В същото време "Лудогорец" завърши 2:2 при гостуването си на "Дунав" в Русе в мач от 32-ия кръг на първенството.

„Тема спорт”: Лудогорец и Левски искат защитник на Ботев (Пд)
Лудогорец може да привлече централния защитник на Ботев Пловдив Радослав Терзиев. Договорът на 22-годишния бранител с канарчетата е до края на сезона. Освен от разградчани обаче Терзиев е желан и от Левски. Шефовете на канарчетата проведоха разговори с играча за удължаване на контракта му още преди Нова година. До официален параф обаче почти 6 месеца по-късно така и не се стига. За това допринася и нестабилното финансово състояние на клуба, както и неяснотата за бъдещето на Ботев Пд. Именно от това планират да се възползват разградчани и столичани. Самият играч все още не е решил какво да прави. При орлите той най-вероятно ще бъде използван в дубъла и рядко ще получава ръка в първия тим. Там обаче ще получава повече пари, отколкото може да му даде Левски.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки