Конте: Искам да остана в Челси и да станем още по-силни

„Целта ни е да се борим на всички фронтове и да запазим основните си играчи”

Конте: Искам да остана в Челси и да станем още по-силни

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че иска да остане в клуба и да подобри качеството на отбора си за следващия сезон.

Конте се окичи с титлата във Висшата лига още в първия си сезон в английския футбол, но според някои медии, от Интер искат да върнат специалиста в Италия.

Самият той обаче вярва, че следващата му стъпка е не да се връща назад, а да адаптира още по-добре тактическите си планове в отбора на Челси. Попитан дали иска да остане в Челси и през следващото първенство, той отговори:

„Да, ние вече мислим как да подобрим нивото на отбора. Трябва да намерим и правилната опция за подобряване на нашите качества и сила. Ние работим едва от девет месеца с този отбор и мисля, че има доста неразкрити резерви.”

„Сега футболистите знаят моите виждания, аз ги познавам, знам и характеристиките им на терена.”

Конте трябва да реши какво ще прави с нападателя Диего Коща, към когото има сериозен интерес от няколко китайски отбора, докато Реал Мадрид е сочен като нов отбор на крилото Еден Азар.

„Клубът иска ние да се борим да спечелим всеки турнир, включително и първенство, в което участваме. Поради тази причина трябва да запазим водещите играчи. Не мисля, че някой отбор разполага с кой знае какви финансови ресурси, по-големи от нашите”, заяви италианският специалист.

Челси може да прибави нов трофей във витрината си на 27-и май, когато е финалът за Купата на Англия срещу Арсенал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки