Иван Влъчков спечели писта Хасково в серия Туринг

"Имах конкуренция, но до средата на състезанието успях да натрупам преднина и след това не натисках максимално"

Иван Влъчков спечели писта Хасково в серия Туринг

Иван Влъчков с Хонда Сивик спечели писта Хасково в клас Туринг, първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

В силна конкуренция Влъчков изпревари убедително ветерана Стоян Апостолов също с Хонда Сивик с 16.92 сек.

Трети остана Светослав Ковачев с Фолксваген Голф, който изостана на почти обиколка след победителя. Надпреварата не завърши друг картингист – Давид Будев, който заради повреда катастрофира със своето Рено Клио.

Досега Влъчков не бе карал на трасето в Хасково, което бе спънато с 3 шикана, за да се намали максималната скорост на автомобилите. Автомобилът на Иван бе с нова визия, като оцветяването е различно спрямо миналогодишното.

„Поведох след старта. Имах конкуренция, но до средата на състезанието успях да натрупам преднина и след това не натисках максимално", каза Влъчков след финала. – Благодаря на механика ми, на семейството и на многобройната публика в Хасково, която бе дошла да ни подкрепя.”

Във висшия клас Макси най-бърз бе Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10), който изпревари с 35.85 сек Пламен Камбуров. В серия Спорт първи стана Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки