Ливърпул разгроми Уест Хем на "Лондон Стейдиъм" и влезе в топ 3 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Мърсисайдци" си тръгнаха с трите точки след 4:0 като гости

Ливърпул разгроми Уест Хем на "Лондон Стейдиъм" и влезе в топ 3 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул записа най-изразителната си победа при гостуване на Уест Хем, спечелвайки с 4:0 двубоят от 37-ия кръг на Премиършип. Стъридж откри в 35-ата, а Коутиньо добави още два след почивката. Разгромът бе оформен от Ориги в 76-ата. Успехът изкачи тима на Юрген Клоп на третата позиция в класирането, с точка повече от Манчестър Сити, който обаче има мач по-малко. Победа в следващия кръг ще означава, че "мърсисадци" ще се класират за Шампионска лига в следващия сезон. Уест Хем заема 12-ата позиция в класирането с 42 точки.

Стъридж започна като титуляр от 2 януари насам, след като Роберто Фирмино бе извън състава заради контузия, а Лалана бе избран от Клоп като титуляр на мястото на Лукас Лейва.



Първата сериозна възможност бе на сметката на гостите, след като в 10-ата минута гредата спаси „чуковете”. Коутиньо центрира за  Матип, камерунецът нанесе удар с глава, топката се топна и срещна страничната греда, за късмет на домакините.



Ливърпул бе по-активен в атака и в 35-ата минута „мърсисайдци” откриха резултата. Коутиньо изведе Стъридж зад отбраната на „чуковете”, нападателят преодоля вратаря и прати топката в мрежата за 1:0

В 45-ата минута Ричард Аю направи фрапантен пропуск, който лиши Уест Хем от изравнително попадение. След центриране от корнер нападателят спря на метър-два от целта, но улучи гредата. Топката пак стигна в Аю, но и при втория му опита отново нацели страничния стълб.



„Мърсисайдци” имаха ранен шанс да удвоят след почивката, но в рамките на минута пропуснаха на три пъти. В 47-ата Удар на Ориги бе париран от Адриан, бранител блокира шут на Стъридж, а в края на атаката и Вайналдум не успя да преодолее вратаря на „чуковете”.

Вайналдум в 57-ата стреля силно извън пеналта и разтресе напречната греда, Коутиньо овладя и след слалом между бранителите завърши с диагонален шут за 2:0.



При изпълнение на корнер в полето на гостите в 61-ата Вайналдум удари с ръка Уинстън Рийд, но реферът не отсъди дузпа, въпреки претенциите на домакините. Последва бърза контраатака на Ливърпул, която Коутиньо завърши с второто си попадение и 3:0.

Късметът отново обърна гръб на Ориги, който в 65-ата стреля мощно от сериозна дистанция – и пак гредата спаси домакините. Белгиецът все пак успя да запише името си сред голмайсторите в 76-ата, след пробив на Стъридж по фланга и добавка на Ориги за крайното 4:0.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки