Спортинг Хихон последва Осасуна и Гранада към Сегунда

Депортиво се спаси кръг преди края на сезона след нулево реми с Виляреал

Спортинг Хихон последва Осасуна и Гранада към Сегунда

Спортинг Хихон е третият отбор, който отпада от Примера дивисион този сезон, след като в предните кръгове стана ясно, че Осасуна и Гранада ще играят догодина в Сегунда.  Хихон спечели с 1:0 гостуването си на Ейбар, но дори и да вземе трите точки в последния си мач от шампионата срещу Бетис, пак няма да е достатъчно за оставане в елита.

Победата за честта на Спортинг Хихон дойде след попадение на Бургуи в 32-ата минута на двубоя.

Депортиво Ла Коруня, който бе застрашен от изпадане, направи нулево реми като гост на Виляреал, но това стигна за спасение на футболистите на Пепе Мел, които ще дишат спокойно в последния си мач срещу Лас Палмас.

Атлетико Мадрид взе точка при гостуването на Бетис, след като срещата завърши при резултат 1:1. Дани Себалос откри в 57-ата, но девет по-късно Савич отбеляза и отърва „дюшекчиите” от загуба.

При същия резултат завършиха и Атлетик Билбао и Леганес. Адурис даде преднина за Билбао в 14-ата, но гостите се върнаха в мача с попадение на Шимановски.

Реал Сосиедад и Малага също не излъчиха победител, но при малко по-висока резултатност. Шаби Прието вкара за Сосиедад в 31-ата от дузпа, но Малага успя да направи пълен обрат с попадения на Луис Ернандес (45`) и Ресио (75`). Пет минути преди края резервата Джон Батиста оформи крайното 2:2.

С три гола през първото полувреме Алавес си осигури комфортна преднина в домакинския си мач срещу Селта, като Яго Аспас отсрами гостите в 78-ата с гол от дузпа и оформи крайното 3:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки