Лудогорец надви Левски в истински футболен спектакъл на "Георги Аспарухов" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите спечелиха с 3:1 двубоя от 33-ия кръг

Лудогорец надви Левски в истински футболен спектакъл на "Георги Аспарухов" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски и Лудогорец сътвориха истински футболен спектакъл на „Георги Аспарухов”, от който шампионите излязоха победители след 3:1. Двубоят от 33-ия кръг на Първа лига премина на високи обороти, а гостите дръпнаха в резултата с два бързи гола – Марселиньо в 21-ата и Вандерсон в 23-ата. Яблонски намали в 32-ата, но отново Вандерсон бе точен в 70-ата за крайното 1:3.

Левски и Лудогорец направиха страхотно първо полувреме, в което паднаха три гола, а положенията пред двете врати следваха едно след друго.

Домакините действаха по-агресивно в първите минути на двубоя и първата възможност бе на тяхна сметка, но при удар на Франсис Нар топката срещна страничната греда.

Грешка на Пиргов в 21-ата минута доведе до удар на Марселиньо от сериозна дистанция, като кълбото влетя в мрежата на „сините” за 0:1.

Само две по-късно „сините” бяха огорчени за втори път. Кафу направи двойно със съотборник и в пеналта пробва нещо средно между пас и удар, топката се отби и Вандерсон пробва силен шут, а Бурабия отклони в собствената си врата за 0:2.

Левски се отърси бързо от шока и можеше да върне едно попадение в 25-ата, когато Краев премина като на шега през няколко бранители, финтира и вратаря, но загуби равновесие и това се оказа достатъчно за вратаря да успее да улови.

В 32-ата Антон Огнянов пробва неуспешно да обстрелва от фаул, след което отправи центриране в накзателното поле, Дос Сантос остана под топката и Яблонски на далечната греда насочи към опразнения ъгъл за 1:2

Вратарят на Левски Николай Кръстев показа отлична реакция в 32-ата и 34-ата, като в рамките на две минути опази вратата си от трети гол след опасни удари на Натанаел и Кешеру

В 42-ата Кафу направи невероятен пропуск и от 3-4 метра не успя да насочи топката към вратата.



Второто полувреме бе също толкова динамично, като отново Левски доминираше през първите минути, а Лудогорец чакаше търпеливо своя шанс на бързи контраатаки.

Найденов пробва удар извън границата на големия пеналт, но Дос Сантос успя с плонж да отклони в корнер в 57-ата.



В рамките на минута гредата спаси на два пъти шампионите. В 62-ата Адениджи прехвърли стажа на „орлите”, но топката срещна напречната греда и после бе изчистена в корнер. При последвалото центриране Краев овладя в наказателното поле и стреля, бразилският вратар отклони в гредата, след което Яблонски насочи към опразнената врата, но Натанаел се бе върнал навреме и изчисти преди кълбото да влезе за изравнителен гол.



В 70-ата Лудогорец направи важна крачка към победата. Божидар Краев сгреши в центъра и Вандерсон се възползва, като селд индивидуален рейд завърши атаката с удар в долния десен ъгъл за 1:3.

Левски не се предаде и продължи да търси гола, а резервата на „сините” Юруков можеше да намали в 85-ата, но след неговудар топката се отклони в Пластун, а Дос Сантос реагира добре и изчисти.
 

Championship Round

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 33 24 7 2 58 79
2 ЦСКА 32 18 8 6 28 62
3 Левски 33 17 8 8 21 59
4 Дунав 32 12 10 10 0 46
5 Черно Море 32 13 7 12 -2 46
6 Локо Пд 32 12 9 11 -3 45
 
Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки