ЦСКА с последен домакински мач за сезона срещу Локомотив (Пловдив)

"Червените" търсят гол №4000 в елита

ЦСКА с последен домакински мач за сезона срещу Локомотив (Пловдив)

ЦСКА приема днес Локомотив Пловдив от 20:00 часа на "Армията". Червените са на един гол от кота 4000 в Първа лига. Така подобаващо на генетиката на армейците те ще станат първият роден отбор, достигнал тази гросмайс-торска висина. В предишния кръг, при победата над Черно море (1:0), те вкараха гол №3999, а негов автор стана бразилецът фернандо Каранга.

Това ще е и последният двубой на ЦСКА на стадион "Българска армия" за сезона. До края на кампанията на червените предстоят гостуване на Лудогорец (20 май), дерби с Левски на "Васил Левски" (28 май) и визита на Дунав в Русе (31 май). Освен за задължителните три точки възпитаниците на Стамен Белчев ще излязат и за убедителна победа в последния си мач у дома за сезона. Досега под негово ръководство ЦСКА не е вкарвал повече от 3 гола в шампионата. При Белчев с по 3:0 бяха надиграни Левски (29 април) и Дунав (16 декември), а Черно море бе победен с 3:1 (8 април).

ЦСКА може и да има най-стабилната отбрана, само 19 допуснати гола в 32 кръга, но по отношение на вкараните попадения е доста зле - едва 47. За сравнение днешният съперник - шестият в Първа лига Локо Пловдив, има 43, а шампионът Лудогорец е със 79. Евентуален изразителен успех днес ще укрепи допълнително самочувствието на отбора преди гостуването в Разград. За двубоя тази вечер в състава на ЦСКА се очакват промени. В зоната на десния бек почти сигурно вместо Станислав Манолев ще започне Александър Дюлгеров. Причината е, че националът виси с картони. До момента Манолев има 8 официални предупреждения и при още едно ще изгори за два мача. Така, ако той бъде санкциониран днес, ще пропусне срещите с Лудогорец и Левски. Затова е много вероятно да не се рискува с включването му и той да получи почивка.

Поради същата причина на дясното крило ще започне Кирил Десподов, а Густаво Кулма, който има 4 жълти картона, ще остане на пейката. В средата на терена, както при гостуването на Черно море, отново ще си партнират Пинто и Симао. Петрус Бумал, който виси с 8 жълти картона, пак ще е на пейката и ще бъде използван най-вероятно при гостуването на Лудогорец. Две са въпросителните пред Белчев около състава. Те са свързани с позицията зад нападателя Каранга и лявото крило. За тях наставникът ще умува до последно. Опции са Арсенио Нунеш, Руй Педро, Кевин Меркадо, Кевин Кубемба. Наказан е Кристиян Малинов.

Вчера Стамен Белчев определи група от 19 футболисти, като в последния момент един ще отпадне. От своя страна наставникът на Локомотив Пловдив Воин Войнов със сигурност ще има едно наум за следващите мачове на тима, които са от изключителна важност в битката за четвъртото място. В тях черно-белите приемат последователно Черно море и Дунав. Смърфовете също сигурно ще искат да се предпазят от наказания. Висящи с картони са Дани Кики (8) и Димо Бакалов (4). Първият поч-mu сигурно ще бъде остабен на пейката. Аут са наказаният ляв бек Иван Горанов, както и Велковски, който изгоря за 3 срещи без никаква причина, след като получи измислен червен картон срещу Лудого-рец на "Лаута".

На мястото на Горанов се очаква да действа бившият играч на ЦСКА Павел Виданов, а до Котев в центъра на защитата ще влезе Везалов. След наказание в групата се завръща Ванчо Траянов. Сред 18-те попаднаха и двама юноши - Архан Исуф u Димитър Законов. Вчера следобед тимът тренира в комплекса "Царско село" в столицата. През есента Локомотив Пловдив спечели визитата си на "Армията" с 1:0. Сега обаче трудно ще се стигне до изненада, тъй като, от една страна, ЦСКА е в много добра форма, а, от друга, не е изключено мислите на смърфовете да са насочени повече към следващите срещи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки