"Драконите" полетяха към Европа след победа над Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дунав спечели като гост директния сблъсък а 4-ото място

"Драконите" полетяха към Европа след победа над Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дунав продължава с прекрасното си представяне в дебютното издание на Първа лига. Новаците в професионалния футбол, които преди началото на сезона заявиха като цел запазване на мястото си в групата, правят все по-големи крачки към бараж за Лига Европа. „Драконите” победиха като гости Черно море с 1:2. По този начин те взеха предимство в борбата за четвъртото място. Възпитаниците на Веселин Велико са с 3 точки пред днешния си съперник и на 4 пред Локо (Пд), който след минути ще започне визитата си на ЦСКА. За воденият от Георги Иванов тим пък това бе четвърта поредна загуба.




Първото полувреме привидно премина под диктовката на домакините. Те упражняваха натиск и владееха топката, но чистите положения бяха в полза на Дунав. Малко след като бе изтекла минутка игра, Черно море можеше да поведе. Паланков центрира хубаво наказателното поле, където Костадинов засече с глава, но неточно. При първата си по-опасна атака пък гостите поведоха. „Драконите” направиха чудесна триходова комбинация, започната от Васил Шопов, който намери в наказателното поле СамирАясс. Последният намери на празна врата Мирослав Будинов, който на празна врата не сгреши за 0:1. Веднага след изпълнението на център, Черно море можеше да изравни. Коконов излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен от МИхайлов. Последваха доста спокойни минути, без каквито и да било интересни ситуации. В39-ата гостите по чудо не удвоиха аванса си. Димов получи около точката за изпълнение на дузпа от Будинов, но стреля над вратата.  





Втората част започна с неточен удар от фаул на Георги Илиев. При следващата си възможност, обаче Черно море изравни. След центриране в наказателното поле и недобре изчистена топка, Михаил Венков засече от въздуха, отбелязвайки изключително красиво попадение за 1:1. Веднага русенци можеха да си върнат преднината от един гол. Шопов стреля от близко, но вратарят на Черно море се разпъна и с чудесен рефлекс изби. „Небесносините” все пак поведоха отново след час игра. Шопов центрира успоредно на голлинията и Бранимир Костадинов засече от границата на вратарското поле за 1:2. 20 минути преди края великолепно изпълнение на Васил Шопов можеше да реши мача. Той стреля извън наказателното поле стреля от воле, но над напречната греда. 180 секунди по-късно Валентин Йосков можеше да изравни с гола на сезона. Младият нападател засече центриране в наказателното поле със задна ножица, но и в този случай топката мина малко над вратата. Будинов пък се освободи от Цветков, но ударът му бе блокиран от вратаря. В продължението на мача и вратарят на Черно море Емил Михайлов се включи в атака, за изпълнение на корнер, но и това не помогна "моряците".
 


Championship Round

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 33 24 7 2 58 79
2 ЦСКА 32 18 8 6 28 62
3 Левски 33 17 8 8 21 59
4 Дунав 33 13 10 10 1 49
5 Черно Море 33 13 7 13 -3 46
6 Локо Пд 32 12 9 11 -3 45
Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки