Сензациите в пресата: Левски иска Вутов от Удинезе, БФС чака отговор от УЕФА за ЦСКА

Ботев Пловдив предлага нов договор на Косоко, Локо (ГО) следи защитник на Нефтохимик и още…

Сензациите в пресата: Левски иска Вутов от Удинезе, БФС чака отговор от УЕФА за ЦСКА

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 18 май 2017 година:

„Тема спорт”: Антонио Вутов пак е актуален за Левски
Антонио Вутов е актуален вариант пред Левски за лятна селекция. Офанзивният халф успя да възроди кариерата си в Ботев Пловдив, след като преди това не успя да се наложи нито в Удинезе, нито в Козенца и Лече, където игра като преотстъпен. През зимата Вутов бе отхвърлен от Елин Топузаков. Но настоящият треньор Николай Митов харесва качествата му още от школата на сините. На всичкото отгоре Антонио Вутов се включва в профила на търсените играчи за селекция - българин, който на всичкото отгоре е продукт на школата на Левски. През пролетта Вутов изигра 12 шампионатни мача за Ботев, в които отбеляза 4 гола. За да го има в редиците си, Левски ще трябва да се разбере с Удинезе. Италианците все още държат правата на 20-годишния футболист. Сините започват разговори с колегите от Апенините. Опциите пред тях са две - или да го откупят, или да го вземат под наем - Антонио вече три пъти бе преотстъпван. Вутов дебютира за Левски през пролетта на 2012 година - на 8 април, при равенството. 1:1 срещу Локомотив София. За два сезона и половина в първия отбор на сините той изигра 39 мача във всички турнири, в които реализира 4 гола. След това в началото на 20Т4-а бе продаден на елитния италиански Удинезе. Вутов е гласен за заместник на испанеца Антонио Аниете, който няма да е част от тима през следващия сезон. За поста офанзивен халф Левски има набелязан играч и от френския втородивизионен Страсбург. Той е роднина на миналия през „Герена" полузащитник Кевин Бру. В близките дни сините трябва да финализират привличането на друг свой юноша - Иван Горанов. Левият бек в момента е част от Локомотив Пловдив.

„Труд”: БФС чака отговор от УЕФА за ЦСКА
БФС все още чака думата на УЕФА за участието на ЦСКА в Лига Европа през следващия сезон. От евроцентралата са поискали допълнителни документи, обясняващи казуса с "червените". В понеделник становище от УЕФА не пристигна, а и до този момент няма такова. При всички положения, ако ЦСКА получи разрешение да играе в Лига Европа, то ще бъде с допълнително лицензиране. При "червените" документацията е изрядна финансово – клубът няма задължения към институции, футболисти и треньори. Елитният ЦСКА претендира, че е правоприемник на обявеното в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД. Не може да се гадае какво ще решат хората на президента на УЕФА – словенеца Александър Чеферин. От БФС твърдят, че няма никакви проблеми с документите на Левски и Черно море. За допълнително лицензиране може да кандидатства Ботев, който не е подал документи за Европа. Но "канарчетата" имат шанс да влязат в Лига Европа от два фронта. Първо – ако спечелят купата на България във финал срещу Лудогорец. И второ – ако станат първи във втората осмица и се срещнат в бараж с четвъртия от първата.

„Тема спорт”: Локо (ГО) следи защитник на Нефтохимик

Локомотив Горна Оряховица следи ситуацията със защитник на Нефтохимик. Това е левият бек Ранди Онуоха. Защитникът дойде в Бургас през зимната пауза като свободен агент. Холандецът записа дотук 10 мача за шейховете, като в 9 от тях бе титуляр. Изявите му са хванали окото на старши треньора на железничарите Александър Димитров. Ако Локо се спаси от изпадане, е твърде вероятно да се стигне до преминаването на Онуоха. Реално Димитров разполага само с една опция на левия бек - Атанас Фиданин. Като такъв бе преквалифицирван централният бранител Венцислав Керчев. Той пък изрази желание да остане в Локомотив. Както е известно, защитникът е под наем до края на шампионата от Лу-догорец. Очаква се двата клуба да проведат разговори за бъдещето на играча след приключването на кампанията. Шефовете на Локо искат да задържат и старши треньора Александър Димитров, независимо дали тимът ще запази мястото си в елита.

„Тема спорт”: Ботев Пловдив предлага нов договор на Косоко
Ръководството на Ботев Пловдив ще предложи нов договор на нападателя си Омар Косоко, разбра "Тема Спорт". Настоящият контракт на французина с канарчетата е до края на 2017 година. След края на сезона обаче Косоко ще има право да преговаря свободно с всеки клуб. Затова шефовете на Ботев са решили да вземат мерки, за да не изпуснат бившия футболист на ЦСКА и Литекс без пари. Той дойде в Коматево през септември миналата година и веднага стана неизменна част от състава на старши треньора Николай Киров-Белия. 189-сантиметровият левичар е носил екипите на Оксер, Амиен Кристъл Палас и Сервет, а преди да подпише с канарчетата, е ритал за четвъртодивизионния френски Мантой. През този сезон той има 22 мача и 7 гола за жълто-черните в Първа лига. Косоко вкара изключително красив гол при победата с 3:0 над Берое в първия бараж за Лига Европа. Реваншът под Аязмото е в петък. В същото време стана ясно, че ръководството на Ботев е започнало преговори с играча на Берое Атанас Зехиров. Десният бек, който може да бъде използван и на крилото, напуска заралии като свободен агент, след като договорът му изтича в края на сезона и няма да бъде подновен. Желанието му е да продължи кариерата си в чужбина, но въпреки това е влязъл в контакт с канарчетата. Той е желан още от Дунав и Черно море.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки