Левски трудно ще бие някой до края, ще е мъка и догодина

Клубът държи играчи на пансион, плаща им заплати, а не ги пуска да играят - това е уникална ситуация

Левски трудно ще бие някой до края, ще е мъка и догодина

Загубата на Левски от Лудогорец с този състав и потенциал не е плашеща или странна. Нормално бе най-добрият тим у нас в пълния си блясък да победи децата, които Ники Митов пусна в игра.

Въпросът обаче е накъде ще тръгне Левски. Лично за мен бе грешка хората с изтичащи договори да бъдат извадени от състава. В крайна сметка те са професионалисти. В момента Левски им плаща заплати, те не играят, а са като на пансион и отборът пада без тях. Това е уникална ситуация. Изобщо трудно някой ще бъде победен до края.

От цялата тази работа печелят младите футболисти. Те са късметлии, че Левски вече не играе за нищо и това им дава възможност те да се появяват сред 11-те. Хубаво е, че Митов ще може да даде път на тези момчета и да ги пробва дали стават или не, макар че за 4-5 мача няма да е достатъчно да се види. Така или иначе лошото за Левски е, че се докара до ситуация, в която пак трябва да се взимат 7-8 футболисти и да се прави чисто нов отбор. По този начин не ни чака нищо добро. Ще е мъка и догодина.

Каквато и да е селекцията обаче, недопустимо е пак да се пада от първия съперник в Европа. Ако отново Левски си замине юли месец от евротурнирите, то това ще значи, че всичко правено дотук е било напразно. Иначе ще има време новите да се обиграят в течение на сезона и да се прави конкуренция на Лудогорец.

За доброто на футбола е да има поне един тим, който да се бори с тях, защото иначе интересът към първенството спада. Никой не печели от цялата работа.

Оттук до края на сезона Левски трябва да пробва да спечели всички мачове. Не съм съгласен с Митов, че е все едно дали си трети или втори. Левски трябва да се бори да е колкото се може по-напред. Особено пък, ако залогът е да изпревари отбор с името ЦСКА, независимо кой е той. Да си говорим, че Левски не играе за нищо и му е все едно дали ще падне 5 пъти до края на сезона, е абсурдно. Трябва да имаш някакви цели.

Смятам обаче, че в дербито с „червените" ще е адски трудно „сините" да вземат нещо, дори и равенство. ЦСКА-София ми изглежда в по-добра форма, с по-добри играчи и нагласа. Дано след всичко това в края на сезона да има някой и друг наложен юноша, от който Левски да не се откаже. Иначе всичко щеше да е безсмислено.

Михаил Вълчев, в-к „Меридиан мач”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки