Радуканов: Важното е, че футболистите имат желание и хъс за победа

„Равенството 1:1 не е много добър турнирен резултат за нас, но това няма значение”

Радуканов: Важното е, че футболистите имат желание и хъс за победа

Някои неспортсменски действия и нелицеприятни схватки към края на първия плейофен сблъсък от битката за място в Лига Европа между отборите на ОФК Пирин и Верея в Благоевград, завършил драматично при резултат 1:1, според старши треньора на благоевградските "орлета" Милен Радуканов са неприемливи, но са и израз на спортна злоба, хъс и желание за победа, което той счита за много важно.

Това той каза в отговор на въпрос на днешната редовна пресконференция по повод на предстоящия двубой-реванш в Стара Загора, който ще се играе на 20 май от 17:30 часа на "Трейс Арена".

"Кратко е времето до мача, само четири дни след първия", каза Радуканов.

Футболистите на Пирин вече проведоха възстановителна тренировка, днес имат още една, а утре отборът пътува за Стара Загора, където ще бъде последната тренировка преди реванша.

Орлин Старокин и Аймен Суда са наказани и все още не се знае за колко мача, а Стилиян Николов е със сериозно нараняване от последния двубой, не е тренирал вчера и днес ще се види какво е неговото състояние, съобщи Радуканов за проблемите в състава.

Той отново подчерта колко полезен за отбора е играещият помощник-треньор Иван Цветков, но отсега не може да каже дали ще бъде на терена цял мач. Най-важното според него е да се възстановят футболистите на Пирин, за да изиграят с пълни обороти двубоя.

"Равенството 1:1 не е много добър турнирен резултат за нас, но това няма никакво значение”, коментира старши треньорът на пиринци. Ще се подготвим и отиваме в Стара Загора, за да постигнем добър резултат и да продължим напред. Сигурен съм, че както ние, така и футболистите, имаме голямо желание и ще направим всичко възможно да отстраним Верея", заяви той.

Според Радуканов винаги е трудно "да се влезе в главите на футболистите", попитан за мотивацията, но той е сигурен, че имат желание да победят и да продължат напред.

"Тъй като е краят на сезона, мотивацията, старанието и желанието може би не са на онези 100 и над 100 процента, каквито бяха в началото на сезона, ако трябва да сме откровени, но съм сигурен, че каквото трябва ще бъде направено от тях", коментира специалистът. Същото според Радуканов е положението и при отбора на Верея, припомняйки казаното от колегата му Александър Томаш, че и при тях не е фикс идея да продължат напред.

"И при двата отбора се получава една много странна ситуация - искаме да победим, но не знаем след това какво ще правим", каза предводителят на Пирин.

Попитан защо при тази ситуация са били изблиците на нервност в края на мача в Благоевград, Радуканов отговори, че според него това е израз на желание за победа, което счита за радващо.

"Аз съм доволен от този хъс и злоба, които футболистите показват, значи искат да победят, каза старши треньорът. Разбира се, не трябва да има такива грозни сцени и това "да избива" по този начин. Но те показаха, че не искат да губят, което за мен е едно положително качество и трябва да се развива. Неслучайно през тази пролет направихме доста добри серии, имахме шест мача без загуба, което не се е случвало отдавна на Пирин", коментира още Радуканов.

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Дончич: Нямаме психика

"Ще се борим до последно за оставане в елита", заяви треньорът на Локо София

Валентин Илиев: Нещата ще вървят към по-добро

"Показахме друго ниво", доволен бе треньорът на ЦСКА 1948

НА КРАЧКА ОТ 13-ТА: Лудогорец се разправи и с Арда (ВИДЕО)

"Орлите" на 11 точки от втория Черно море

ЦСКА 1948 влезе в топ 6 след обрат над Локо София (ВИДЕО)

Ради Кирилов вкара двете попадения за обрата с 2:1 в Бистрица

Официално: Хебър скочи срещу съдиите (ВИДЕО)

Вижте позицията на клуба от Пазарджик

Разрушават сектор „А“ на „Армията“

До края на юни теренът трябва да е чист, за да започне строежът на новия стадион

Левски с нов антирекорд

Вижте какво направиха „сините“

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки