Венци Стефанов: Това е обидно към Славия, ако иска и Светия синод да разследва

Кметът на Монтана смята, че сигналът за уреден мач е опит да се разконцентрира отбора преди баража за оцеляване

Венци Стефанов: Това е обидно към Славия, ако иска и Светия синод да разследва

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че е обидно за „белите” като клуб тяхното име да се забърква в сигнали за уредени мачове. Това се случи, след като българската прокуратура получи сигнал от УЕФА за мача Монтана – Славия (3:4) на 15 април в Ловеч, когато Монтана водеше с 3:1 до 62-ата минута.

Стефанов приветства разследването и заяви, че неговите футболисти са чисти и в типичния си стил призова „Не прокуратурата, ако искат и Светия синод да го разследва”.

„За мен това е много обидно към Славия, към отбора и изобщо защо се споменава и защо забъркват Славия в цялата тази работа. Нека човек, който разбира от футбол, да прегледа головете за победата на Славия. Ако може да има нещо съмнително в тези голове... Второ – има достатъчно начини и средства да се констатира, ако някой е играл или е залагал – кои са тези хора, кои са тези залози и да им се потърси отговорност. Нека да се разследва случаят. Не прокуратурата, ако искат и Светия синод да го разследва. Ние, футболистите на Славия са дали всичко от себе си да извоюват тази победа и нямаме повод за притеснение по никакъв начин”, коментира Венци Стефанов пред БНТ.

Кметът на Монтана Златко Живков пък съзря опит да се разконцентрира отбора преди баража за оцеляване в елита, защото това разследване дойде броени часове преди първия мач с Нефтохимик за оставане в Първа лига.

„Изненадан съм и съм учуден. Но по принцип съм спокоен и аз искам да знам дали има нещо след като проверяват. Не за първи път проверяват български мачове. Спокоен съм, защото нямам никакво притеснение. Ние не стоим зад подобни истории. Щях да го подмина, ако не беше баражът днес. Някак странно ми стои това съвпадение. Малко некоректно излиза няколко часа преди провеждането на баража. Това е някакъв опит за разконцентрирането на двата отбора. Иначе нямам никакво притеснение по отношение на мача. Нека го разследват. Аз също се надявам да науча, ако има нещо. По никакъв начин не се чувствам притеснен”, сподели пред Нова телевизия. кметът на Монтана.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки