Време за мъже в Берое

Битката за Тракия стартира в 20:00 часа

Време за мъже в Берое

Берое приема днес Ботев Пловдив от 20:00 часа в мач реванш от плейофите за Лига Европа.

Канарчетата бяха безапелационни в първия двубой в Коматево и взеха убедителен аванс - 3:0.

От мнозина мисията на заралии е определяна като невъзможна. Не такова обаче е мнението на старши треньора Ферарио Спасов.

"Ние не сме загубили шансовете и не сме се отказали. Сега е много важно кой ще има морал и мъжество да излезе във втория мач. Няма да се откажем. Ще дадем всичко от себе си. Както те ни вкараха три гола, така може да го направим и ние", уверен е Феро.

През седмицата между феновете на Берое и играчите се е състояла среща. На нея привържениците са призовали за днешния мач срещу Ботев на терена да излязат само състезателите, на които им се играе за тима и които са готови да се раздадат докрай за емблемата.

От своя страна футболистите са уверили, че ще дадат всичко от себе си, за да победят съперника, пише „Тема спорт”.

След двубоя в Коматево Феро нарече някои от играчите сърдитковци. феновете пък са визирали футболистите с изтичащи договори, които няма да останат в тима за следващия сезон.

Сред тях са Иво Иванов, Георги Божилов и Атанас Зехиров. Въпреки бездушната игра и негативния резултат от първия мач запалянковците са гарантирали безрезервната си подкрепа от трибуните.

Статистиката от мачовете между двата тима напоследък също не е в полза на Берое. Последните три сблъсъка с Ботев бяха загубени - 3:4 под Аязмото и 0:2 и 0:3 в Коматево.

Ферарио Спасов вече получи картбланш от ръководството и ще води заралии и през следващия сезон. Той дори започна работа по селекцията, като върна под Аязмото Педро Еуженио от градския съперник Верея.

Японският опорен халф Кохей Като вероятно ще се Върне в стартовия състав и ще оформи тандем в средата на терена с Мартин Райнов. Пред тях ще действа Карлос Охене. В първия мач в Коматево Като изненадващо остана на пейката. Тогава вместо него игра Георги Динков, като експериментът не се оказа особено успешен.

Той обаче ще бъде върнат в центъра на защитата, където ще си партнира с Георги Ангелов. Рокадата е породена от слабата игра на Пламен Тенев на десния бек в двубоя в Пловдив. Като краен бранител ще действа Венцислав Василев.

По крилата Феро ще разчита на Борислав Цонев отдясно и Антон Карачанаков отляво. Жуниор Мапуку пък ще води атаката. На него му е бил предложен нов договор през седмицата. Желанието на Спасов е нападателят да остане. Интерес към него има от Левски, БАТЕ Борисов и испанския втородивизионен Елче.

Мапуку е обещал да отговори на ръководството на заралии след края на кампанията. Той се завърне в Берое по средата на есенния дял, след като първоначално не бе желан от предишния старши треньор Александър Димитров.

Старши треньорът на Ботев Николай Киров пък няма да рискува с големи промени в състава. Наставникът на канарчетата е убеден, че тимът му ще излезе пределно мобилизиран срещу Берое в Стара Загора в реванша, независимо от чистата си победа с 3:0 в първия двубой. И в този мач Антонио Вутов ще остане на пейката.

На върха на атаката отново ще започне Фернандо Виана, а зад него ще действа Косоко. По крилата ще са Неделев отляво и Бризола отдясно. В средата на терена Белия ще заложи на тандема Балтанов - Меледже. Първият ще е изнесен по-напред и схемата от 4-2-3-1 по време на играта ще се трансформира в 4-1-4-1.

Наставникът Николай Киров проведе вчера специален разговор с играчите, за да ги убеди, че още нищо не е решено въпреки солидната преднина. Проблемът за Ботев е наказанието на Виктор Генев за натрупани жълти картони. Очаква се мястото му в центъра на защитата да заеме младият Кристиан Димитров.

Колебание Белия има за вратарския пост. Почти сигурно под рамката ще застане Георги Георгиев, а Иван Чворович, който наскоро бе измъчван от контузия, ще остане на пейката. Така бе и 8 първия мач с Коматево. "Още не сме си свършили работата. Чака ни второто полувреме", категорични бяха от щаба на канарчетата.

Мачът Берое - Ботев (Пд) стартира в 20:00 часа на стадиона в Стара Загора и ще бъде предаван пряко по Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки