Стартира прехвърлянето на собствеността на „Армията”

Общински съвет разсрочи дълга на ММС за базата на ЦСКА

Стартира прехвърлянето на собствеността на „Армията”

Прехвърлянето на базата на ЦСКА към държавната фирма „Национална спортна база” и обявяването на конкурс за нея вече е на финалната права, след като общинският съвет в София прие докладната на заместник-кмета Дончо Барбалов за разсрочване на дълговете на Министерството на младежта и спорта за нея, които са за близо 1 милион лева.

Точно тази сума стана причина ММС да скъса договора със старото дружество на „червените", след като синдик Дора Милева и съдът изключиха ведомството от списъка на кредиторите.

В договора на старото дружество бе записано, че то плаща данък сгради и такса смет, което така и не стана по времето на Александър Томов.

Дългът трябва да се плати за 5 години. С друго решение бяха разсрочени за същия срок и 2,1 милиона лева на СУ „Св. Климент Охридски", който бе най-големият длъжник на общината.

След окончателното преобразуване на собствеността на „Българска армия" и „Панчарево" в частна държавна и прехвърлянето в търговското дружество ще бъде обявен и конкурсът за ползването.

В момента сегашният клуб има договор с ММС за базата и направи уникални промени в „Панчарево", което взе и лиценз за мачове при юношите, пише „24 часа”.

Междувременно фенклубът на ЦСКА обяви, че организира екскурзия до Разград за съботния двубой с шампиона „Лудогорец". „Червените" продължават да нямат победа в първенството срещу този съперник, откакто влезе в елитната ни група, а вече натрупа и шест поредни първи места в шампионата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки