Сензациите в пресата: Агентът на Краев обещава милиони на Левски

Бойкот за пари във Верея, Митов иска Димо Бакалов, Янев сменя Феро, Прохазка окупира фланга в Русе, Ботев (Пд) прибира Иво Иванов и още…

Сензациите в пресата: Агентът на Краев обещава милиони на Левски

Сензациите в пресата днес, петък, 19 май 2017 година:

„Меридиан мач”: Агентът на Краев обещава милиони на Левски

Левски все повече се приближава към варианта да се раздели с Божидар Краев, научи „Меридиан Мач". Договорът на таланта е до зимата и ако на „Герена" искат да го задържат, то трябва нов контракт да е подписан до края на сезона. Преговорите в момента обаче са в застой, като в медиите се появяваха различни информации какво пречи на разговорите. По наша информация ситуацията отива към трансфер, като личният агент на футболиста Джон Ингълс е уверил шефовете на „сините", че през лятото ще има солидна оферта за футболиста. На „Герена" пък са се примирили, че при добро предложение няма да спират Краев, а ще вземат добри пари за него по примера на продажбата на Антонио Вутов преди време. Интерес към Краев имаше от доста отбори, като напоследък най-много се говори за турския Бурсаспор, както и за клубове от Италия, където халфа нашумя след пробите в Ювентус. Съществува, разбира се, вариант Краев да остане в Левски, но за да се случи това, ще трябва двете страни да се сближат още по отношение на финансовите параметри.

„Тема спорт”: Ботев (Пд) готов да вземе Иво Иванов

Спортно-техническият щаб на Ботев Пловдив следи ситуацията около централния защитник на Берое Иво Иванов. Капитанът на заралии напуска тима, след като договорът му изтича и няма да бъде подновен. От своя страна жълто-черните все още не са обвързали с нов контракт Радослав Терзиев, който е желан от Левски и Лудогорец. Засега Виктор Генев е сигурен и за следващата кампания. Ботев иска още един от Берое. Това е десният бек Атанас Зехиров. Ако канарчетата стигнат до Лига Европа, то се очаква ръководството да развърже малко по-сериозно кесията. Мениджърът Иво Димов е договорил още един бразилец за тима. Както е известно, за старта на лятната подготовка трябва да се яви Рафаел де Соуза. Той лекуваше контузия в Бразилия почти година. Иво Иванов и Зехиров са желани и от Георги Иванов-Гонзо в Черно море. Юношата на Ботев Иван Василев пък направи вчера първата си тренировка за представителния тим. Роденият през 2001 година футболист се включи в сутрешното занимание на канарчетата. Вчерашният ден бе още по-специален за нападателя, тъй като той празнува своя 16-и рожден ден.

„Меридиан мач”: Прохазка окупира фланга в Русе
Словашкият халф на Левски Роман Прохазка ще окупира десния фланг на атаката за гостуването в Русе. Завръщането на един от основните за Ники Митов играчи, както и това на Минев и Сукуна е огромен бонус. И докато за последните двама позициите по терена са ясно фиксирани, то Прохазка може да излезе на няколко позиции - като десен защитник, десен халф и вътрешен полузащитник. Отличните изяви на Ивайло Найденов, плюс Бурабия и Краев, които също са на високо ниво, вероятно ще извадят словака от битката в центъра на терена. Така той ще замени някой от тъмнокожите играчи на „сините" Франсис Нар и Бабатунде Адениджи, които играят основно по двата фланга в последните двубои.

„Тема спорт”: Митов иска Димо Бакалов

Димо Бакалов е последното актуално име в списъка за лятна селекция на Левски. Нападателят на Локомотив Пловдив е опция за попълнение на сините по настояване на спортния директор Даниел Боримиров и на треньорското ръководство. Наскоро от „Герена" обявиха, че приоритет през лятото ще бъдат български футболисти. Друг желан от Локомотив Пловдив е Иван Горанов, който е един от многото юноши на Левски, "изпуснати" в друга посока и след това връщани с мъки и дълги преговори. Димо Бакалов има 30 мача с екипа на черно-белите през настоящия сезон, а в тях е реализирал 5 гола. За сметка на относително ниската резултатност Бакалов има на сметката си цели 15 голови подавания. Именно комбинативността му е причина Левски да настоява да го има в състава си за новия сезон, като се очаква той да внесе свежи идеи в атаката на сините, които имат статичния Бабатунде Аденижи и неособено изкусните подавачи Франсис Нар и Сукуна. Идеята е трайно Божидар Краев да заиграе зад нападателя, а и неговото оставане на Терена" не е сигурно, защото на този етап отказва да поднови договора си. Краев е собственост на Левски до Нова година и ако не преподпише в следващите месец-два, трябва спешно да бъде продаден. 28-годишният Бакалов не е първи вариант за нападател на Левски, но вариант чужбина е свързан с много условности. Той е откритие на Драголюб Симонович в Сливен, откъдето отиде за сериозни пари в Лудогорец, но не успя да се наложи в Разград.

„Тема спорт”: Бойкот за пари във Верея

Верея заплаши с бойкот на реванша с Пирин Бл от плейофите за Лига Европа. Голяма част от играчите са категорични, че няма да излязат за мача, ако ръководството не се разплати с тях. футболистите имат да получават по 4 заплати - за януари, февруари, март и април. Първият мач с орлетата завърши 1:1 в Благоевград и дава големи надежди на водения от Александър Томаш тим. Именно наставникът е успявал до момента да тушира напрежението, което обаче вече е взело връх.

"Меридиан мач": Гласят Янев за поста на Феро
Христо Янев, който стартира за големия футбол от стадиона под Аязмото, е един от основните варианти за нов треньор на Берое от лятото. Специалистът, който към днешна дата води Нефтохимик, почти сигурно ще напусне Бургас в края на сезона, защото има солидни разногласия с ръководството и част от футболистите. Настоящият треньор на Берое Ферарио Спасов пък е сложен на дузпата. Феро на 99 процента ще напусне клуба, дори ако „зелените" обърнат днес Ботев в мача реванш. Припомняме, че пловдивчани удариха „зелените" с 3:0 в първата среща, а след нея Спасов засипа футболистите си с критики. Феро беше пред изгонване и по-рано през сезона, но късметлийка победа над Левски го остави в клуба. За поста на Ферарио Спасов се спрягат и още няколко имена. Логично в списъка е и това на Илиан Илиев, който постоянно е вариант за треньор на отбора. Той обаче е в сложна ситуация заради договор с ка-захстанския Алтай, който местната федерация не допусна в елита. Към днешна дата Илиан чака развитие по въпроса, а според запознати най-вероятно той. ще си вземе от Алтай полагащите му се според договора заплати. Спряга се името и на Александър Томаш за заместник на Ферарио Спасов.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки