Този уикенд е кулминацията на турнира на Неймар

Битката за София и националният финал очакват феновете тази събота и неделя на футболния комплекс „Спортна София“ – Зона Б-5

Този уикенд е кулминацията на турнира на Неймар
Най-вълнуващата фаза на Neymar Jr's Five, различният футболен турнир на малки вратички, предстои този уикенд в София.

В съботния ден в столичния футболен комплекс „Спортна София“ ще се проведе софийската квалификация, а в неделя ще мерят сили класиралите се на призовите три места отбори от Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Бургас, Благоевград и Стара Загора и София за излъчване на националния първенец.

Общо 24 петорки ще се надиграват в 10 минутни елиминационни мачове в битката за шампионското място. Досега в турнира у нас се включиха 131 отбора и повече от 655 играчи, като за финалите в неделя "оцеляха" тимовете на "4-те Пейки", "Creative" и "Пълдин" - Пловдив; "БулМаркет", "Сантяго" и "Revolution" - Русе; "Furious", "Болярска схема" и "Фанатиците" - Велико Търново ; "Фантастико", "The Squad" и     Трикольорите” - Бургас ; "Перспектива”, "Авангард”, “Stoke City” – Благоевград ; “Obrigado”, “NutMeg Boys”, "Анонимните” – Стара Загора. Приветстваме ги на софийска територия и ги очакваме с нетърпение!

В събота преди големия финал, ще се изиграе и последната квалификация от тазгодишното издание на турнира – тази в София. В нея се очакват повече от 30 нахъсани отбора, които ще се впуснат във футболните битки с "Неймарска" лекота.

Мечтата на всеки участник, разбира се, е тази за първото място – отборът-шампион печели правото да представи България на международно ниво и заминава за родния град на Неймар - Прая Гранде в Бразилия. На 7 и 8 юли тази година там ще мерят сили с най-добрите сред участвалите 21 792 отбора от 53 държави в алтернативния футболен формат. Те ще дадат всичко от себе си, а най-добрият отбор, световният шампион на Neymar Jr's Five, ще бъде възнаграден с посещение на гости на звездата в Барселона.

„Играта е забавна, бърза и много технична“, казва бразилската футболна звезда за формата, вдъхновен от уличния футбол в родната Бразилия. В Neymar Jr's Five се играе в отбори от петима, всеки гол „изважда“ един съперник, а теренът и топката са с намален размер с цел повече динамика. Забавлението на терените е гарантирано, в което отново се увериха и футболните фенове от 8 града в България.

Победителите на турнира от 2016 с дръзкото име „Комплексарите“ ще участват за втора поредна година. Кой ще стане шампион на България и ще има шанса да стигне до Бразилия по пътя към срещата с култовия нападател на Барса ще стане ясно тази неделя. Достъпът на футболния комплекс „Спортна София-Зона Б5“ е отворен за всички. Така че “bem-vindo”, както би приветствал на Neymar Jr's Five в България, феновете ще могат да следят мачовете на живо онлайн, а организаторите от Red Bull и партньорите от Nike са предвидили много награди за всички.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки