Феро: Аз за моя пост не чувствам никакво напрежение

За първи път от всички мачове видях пламъка в очите им, блясъка в очите им, призна треньорът на Берое

Феро: Аз за моя пост не чувствам никакво напрежение

Треньорът на Берое Ферарио Спасов заяви, че има желание да остане начело на отбора и през следващия сезон. Тази вечер Берое победи Ботев (Пд) с 2:1 в реванша от плейофите за Лига Европа, но отпадна след 0:3 в първия мач и тази среща се оказа финална за старозагорци през сезона.

„Нищо ново под слънцето. Обяснявам винаги точно нещата, казвам ги – какво става, какво е положението. Един доста противоречив сезон с много напрежение, с много текучество на футболисти. Който разбира от футбол, разбира, че в такава тежка обстановка трудно можеш да изградиш някакъв стил. Аз за моя пост не чувствам никакво напрежение. Ние сме четни към ръководители, към футболисти, между нас. Във футбола и в живота има добри моменти и лоши моменти. Всеки минава през такива етапи. Ако се даде възможност да се развие този отбор според плановете, които имаме, Берое може да се развие по много добър начин. Тази година допуснахме много лакътушения, добри игри с не толкова добри, серия от загуби със серия от добри игри. Сезонът свърши, вече е най-важно какво ще стане след това. Аз съм мотивиран и знам какво трябва да се направи. До мен не е стигало това нещо, което се тиражира в медии и се приказва. Ръководството са тези, които решават, и хората, които идват на стадиона”, отбеляза Ферарио Спасов след мача пред „Диема спорт”.

Той посочи, че обратът тази вечер е бил възможен, но малко не е стигнало, след като Феро изненадващо заложи на много офанзивно 3-4-3.

”До отбелязването на гола на Ботев имахме доста ситуации и доста удари към вратата, с които не успяхме да поведем с втори гол и да вкараме повече напрежение у противника. След тая тежка загуба отборът е преобразен, много добро участие на всички в мача. За първи път видях едно искане в мометата да направим обрат, а той беше възможен. Доволен съм от отбора, изразходваха всички физически сили. Няма от какво да се срамуваме в този мач. Просто тежкият резултат от първия мач не ни даде шанс да продължим напред. Нямахме много време да работим в тази схема /бел. ред. днес Берое игра в схема 3-4-3/. Всичко беше до голямото желание на момчетата да вкараме втори или трети офанзивен играч. Допуснахме лек гол в един момент, в който ние имахме сериозно присъствие пред вратата им. Не е схемата важна, футболистите правят схемата. За първи път от всички мачове видях пламъка в очите им, блясъка в очите им. А това се получи много качествен мач, и двата отбора играха много добре, имаха много положения”.

„Приказвахме с момчетата, ние си вярвахме в съблекалнята, че можехме да постигнем нещо в този мач. Във футбола всичко може. Имаше няколко момента, в които можеше да направим тежък живота за Ботев. Загубихме концентрация само за един момента в мача и после нямаше вече толкова време за голове”, добави той.

Спасов каза, че играчите с изтичащи договори са му направили отлично впечатление днес, както и всички останали.

„Има сантименти към всеки един футболист с изтекъл договор, който играе както днес. Оттук нататък имат думата ръководството, които трябва да водят преговори с тези футболисти. Това, което видях днес ме разколебава. Мисля, че има момчета, които трябва да продължат да бъдат част от нашия отбор. Тези, които играха, заслужават да бъдат част от този отбор. Иво Иванов, Венци, Мапуку, това са футболистите с изтичащи договори. Те показаха този морал, за който говорех аз”.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки