От Пирин избухна срещу ДК: Сигурно сме убили човек, това е двоен стандарт

„За по-малките отбори се четат точките от правилника едно към едно, а за другите е съвсем различно”, коментира Венков Попов

От Пирин избухна срещу ДК: Сигурно сме убили човек, това е двоен стандарт

Дисциплинарната комисия към БФС се забърка в поредния скандал през този сезон и пак демонстрира, че чете правилника, както дяволът евангелието.

От комисията отново решиха да "показват мускули" и да се правят на принципни спрямо по-малките клубове, доказвайки за пореден път тезата, че санкциите са в зависимост от това за кой отбор става въпрос.

Вчера от ДК обявиха, че нападателят на Пирин (Благоевград) Аймен Суда е наказан за 7 мача за червения си картон от двубоя с Верея от плейофите за Лига Европа. Така футболистът, в зависимост от мачовете, които орлетата ще изиграят до края на кампанията, ще пропусне и началото на следващия сезон.

А Пирин може да приключи още след реванша с Верея днес. 3 мача от санкцията са за самия червен картон, а 4 са за случилото се след това. Тогава се стигна до масово спречкване. То доведе и до санкция за Орлин Старокин. Той е наказан за 2 мача - един за натрупани жълти картони и 1 по доклад за настъпване на противников състезател.

Само преди десетина дни ДК показа, че не мери с еднакъв аршин, като за подобно нещо наказа капитана на Лудогорец Светослав Дяков само за 1 мач, без да има опцията "по доклад", а завиши сериозно санкциите на Димитър Велковски (Локо Пд, 3 мача) и Аймен Суда (Пирин Бл, 7 мача).

Това съвсем логично предизвика гнева на управителя на Пирин Венков Попов.

"Аймен Суда е наказан за седем мача, с натрупване. Сигурно сме убили човек на терена. Нещо такова се получава. Нашето даже не е същото като на Дяков. То е много, много по-малко. Нещата се мерят с двоен аршин, което за нас е неприемливо. При всички положения ще обжалваме. Явно са описали в доклада удар, а се вижда, че няма удар след червения картон. По-скоро го хвана леко за врата. Нещата са много пресилени. За нас, по-малките отбори, направо четат точките от правилника едно към едно, а за другите е съвсем различно. Ако е така, да си направим отделно първенство и отделна комисия и така да ни наказват. Не може да се продължава по този начин. Старокин пък е наказан по доклад. За едни отбори може по доклад, а за други не, че не може, просто няма по доклад и то никога", коментира шефът на орлетата пред „Тема Спорт".

За днешния мач с Верея и бъдещето на старши треньора Милен Радуканов той каза:

"Надявам се да се представим на по-добро ниво от предишния мач и да излезем крайни победители. Хубаво да изиграем още два мача минимум. Милен Радуканов остава начело на отбора. Има договор с клуба за още една година". 

Мачът Верея – Пирин е днес от 17:30 часа в Стара Загора и ще бъде излъчван от Диема спорт. 
Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки