От Пирин избухна срещу ДК: Сигурно сме убили човек, това е двоен стандарт

„За по-малките отбори се четат точките от правилника едно към едно, а за другите е съвсем различно”, коментира Венков Попов

От Пирин избухна срещу ДК: Сигурно сме убили човек, това е двоен стандарт

Дисциплинарната комисия към БФС се забърка в поредния скандал през този сезон и пак демонстрира, че чете правилника, както дяволът евангелието.

От комисията отново решиха да "показват мускули" и да се правят на принципни спрямо по-малките клубове, доказвайки за пореден път тезата, че санкциите са в зависимост от това за кой отбор става въпрос.

Вчера от ДК обявиха, че нападателят на Пирин (Благоевград) Аймен Суда е наказан за 7 мача за червения си картон от двубоя с Верея от плейофите за Лига Европа. Така футболистът, в зависимост от мачовете, които орлетата ще изиграят до края на кампанията, ще пропусне и началото на следващия сезон.

А Пирин може да приключи още след реванша с Верея днес. 3 мача от санкцията са за самия червен картон, а 4 са за случилото се след това. Тогава се стигна до масово спречкване. То доведе и до санкция за Орлин Старокин. Той е наказан за 2 мача - един за натрупани жълти картони и 1 по доклад за настъпване на противников състезател.

Само преди десетина дни ДК показа, че не мери с еднакъв аршин, като за подобно нещо наказа капитана на Лудогорец Светослав Дяков само за 1 мач, без да има опцията "по доклад", а завиши сериозно санкциите на Димитър Велковски (Локо Пд, 3 мача) и Аймен Суда (Пирин Бл, 7 мача).

Това съвсем логично предизвика гнева на управителя на Пирин Венков Попов.

"Аймен Суда е наказан за седем мача, с натрупване. Сигурно сме убили човек на терена. Нещо такова се получава. Нашето даже не е същото като на Дяков. То е много, много по-малко. Нещата се мерят с двоен аршин, което за нас е неприемливо. При всички положения ще обжалваме. Явно са описали в доклада удар, а се вижда, че няма удар след червения картон. По-скоро го хвана леко за врата. Нещата са много пресилени. За нас, по-малките отбори, направо четат точките от правилника едно към едно, а за другите е съвсем различно. Ако е така, да си направим отделно първенство и отделна комисия и така да ни наказват. Не може да се продължава по този начин. Старокин пък е наказан по доклад. За едни отбори може по доклад, а за други не, че не може, просто няма по доклад и то никога", коментира шефът на орлетата пред „Тема Спорт".

За днешния мач с Верея и бъдещето на старши треньора Милен Радуканов той каза:

"Надявам се да се представим на по-добро ниво от предишния мач и да излезем крайни победители. Хубаво да изиграем още два мача минимум. Милен Радуканов остава начело на отбора. Има договор с клуба за още една година". 

Мачът Верея – Пирин е днес от 17:30 часа в Стара Загора и ще бъде излъчван от Диема спорт. 
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки