Сензациите в пресата: Краев не подписва заради Аниете, спазарили Божката за €800 000

Бивш треньор на ЦСКА решава за Буш в Левски, трима от дубъла на „червените” в плановете на Славия, Трабзон набеляза Вандерсон и още…

Сензациите в пресата: Краев не подписва заради Аниете, спазарили Божката за €800 000

Сензациите в пресата днес, събота, 20 май 2017 година:

„Меридиан мач”: Краев не искал да подписва заради Аниете
Младата звезда на Левски Божидар Краев най-вероятно ще плюе на всичко, което клубът е направил за него и няма да поднови договора си. Припомняме, че контрактът на играча изтича в края на календарната година. „Сините" шефове вече водят преговори за продължение на договора, които обаче не вървят никак гладко. „Меридиан Мач" научи една от основните причини, която на този етап Краев изтъква, за да се дърпа от подписа - Антонио Аниете. Младокът бил разочарован от факта, че ръководството не предлага нов договор на испанеца и той ще си тръгне лятото от „Герена". Краев и Аниете са най-добри приятели и много често са заедно, когато не са на тренировки. „Сините" шефове, разбира се, няма да се съобразят с тази претенция на Краев. Те в никакъв случай няма да предлагат договор на Аниете, когото не искат, за да задържат по този начин Краев. Към днешна дата Левски се готви да продаде Божидар по време на лятната пауза. „Сините" имат уверението на мениджъра на играча Джон Ингълс, че ще получат солидна оферта след края на сезона. Ако това не стане, а междувременно Краев откаже да преподпише, той ще има съдбата на Костадинов и Де Ноойер, които бяха зачеркнати. Младокът обаче ще пострада още повече, защото ще бъде изваден от състава около 6 месеца, преди да му свърши договорът.

„Меридиан Мач”: Спазарили Краев за 800 000 евро в Русия

Божидар Краев бил с единия крак вън от клуба по време на зимната пауза. „Меридиан Мач" научи, че младият футболист е бил спазарен с клуб от Русия. „Сините" в лицето на бившия спортен директор Станислав Ангелов се били разбрали да вземат 800 000 евро от сделката, а освен това клубът да задържи 20 процента от правата на играча и евентуално да спечели още пари при бъдещ трансфер. Пелето усетил, че Краев може да се дърпа за нов договор и взел превантивни мерки. Сделката обаче пропаднала, след като Ангелов напусна директорския пост. „Сините" се надяват на подобна трансферна сума за Краев и през лятната пауза, но вероятно ще го продадат за по-малко пари.

„Тема спорт”: Бивш треньор на ЦСКА решава за Буш в Левски

Дали исканият от Левски централен нападател Серджиу Буш ще акостира на Терена" ще зависи и от бившия треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску - той води червените през есента. Румънецът е гласен за треньор на Астра от следващата кампания, защото настоящият наставник Мариус Шумудика, който направи тима шампион през миналия сезон, ще напусне. На Астра предстои финал за Купата на Румъния на 27 май и след него се очаква назначението на Йорданеску да бъде официализирано. Така че и миналият през "Армията" Еди ще има думата по трансфера. Надежда за сините, че могат да си осигурят услугите на Серджиу, идва от факта, че следващото първенство ще е преходно за клуба от Гюргево - бюджетът ще бъде свит и ще се залага на доста млади състезатели. 24-годишният Буш има 9 шампионатни мача за Астра през пролетта, в които е отбелязал 2 гола. Той направи име у нас с екипа на ЦСКА - игра за армейците през есента на 2014 година. Тогава вкара 10 гола в 19 шампионатни срещи - два от тях бяха в мрежата на Левски. Със силната си игра той си осигури трансфер в английския Шефилд Уензди. Той обаче не успя да се утвърди в този тим, бе пращан под наем във втородивизионния Салернитана, преди през зимата да се завърне в Астра и да подпише за 1.5 години. Левски и румънският защитник Сърджан Лукин пък се разбраха .да прекратят взаимоотношенията си, съобщи Дарик радио. Бранителят не успя да се разбере за нов договор с управата и треньорският щаб спря да разчита на неговите услуги в последните мачове. Твърде вероятно е той да направи последната си тренировка с Левски преди заминаването на отбора за Русе, където сините ще мерят сили с Дунав в неделя. Двубоят е от 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2. На практика Ники Митов има достатъчно варианти в центъра на отбраната до края на първенство. На този етап титуляри са Давид Яблонски и Александър Александров, а техни резерви са Димитър Пиргов и Деян Иванов. Сърджан Лукин пристигна в Левски в началото на 2016 година. Той бе един от футболистите с най-висока заплата в клуба. За сините 31-годишният футболист изигра 23 мача, всичките в Първа лига, без да отбележи гол. Кариерата му при сините беше белязана от доста здравословни проблеми.

„Тема спорт”: Трабзон набеляза Вандерсон

Бразилският нападател на Лудогорец Вандерсон е приковал погледите на турския Трабзонспор с изявите си през този сезон. Кариоката е неудържим, като 6 първенството има 30 мача с 14 гола и 19 асистенции. Неговите изяви са били наблюдавани на "Герена" по време на срещата с Левски (3:1) от помощник-треньор на Трабзон. И Вандерсон го е впечатлил, като реализира два от головете за успеха. Бразилецът е бил в полезрението и на гранда Фенербахче, но специалистът Дик Адвокаат е преценил, че няма да има нужда от него. 29-годишният нападател бе привлечен в Разград през лятото на 2014 г. от бразилския Португеза. Към футболисти на Лудогорец има доста сериозен интерес. Най-апетитна хапка е крилото Джонатан Кафу, играл силно в групите на Шампионската лига. Интерес към него имат английските Брайтън и Уест Хем, а също и Спортинг Лисабон. Играчът призна, че е изкушен най-вече от португалския гранд. Десният бек Сисиньо пък почти сигурно ще премине под наем в Коринтианс.

„Тема спорт”: Трима от дубъла на ЦСКА в плановете на Заги

Трима играчи от дубъла на ЦСКА са попаднали в плановете на Златомир Загорчич за лятната селекция на тима. Преди дни той наблюдава на живо двубоя на червените с Ботев Гълъбово на „Армията". Според запознати напълно възможно е Гълъбов, Никола Колев и Малинов да преминат на „Овча купел". Развитие се очаква след края на сезона. Ще се изчака да се види дали Славия няма да продаде някой от младите си играчи -Стефан Велков, Петко Христов или чужденците Сердер Сердеров и Омар Абуд, към които има интерес от чужбина. В същото време стана ясно, че столичани играят за завишени премии за отстраняване на Локомотив Горна Оряховица.

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки