На 30 май ще инспектират стадиона в Русе за Лига Европа

Дунав гледа към българския пазар за селекция, турски клубове следят футболисти на „драконите”

На 30 май ще инспектират стадиона в Русе за Лига Европа

Спортният директор на Дунав Русе Ивайло Петков обяви, че клубове от Турция гледат играчи на тима. Той вдигна леко завесата и около лятната селекция, като заяви, че играчите, с които се разговаря, са от българския пазар. Утре драконите приемат Левски.

"Има еуфория и в града, и у футболистите, защото мачът със сините е възлов и интересен. Състезателите са виновни, че сега играем в топ шест с най-силните отбори в България. Искаме да направим футболен празник и да дойдат колкото се може повече хора. Левски пристига в лоша серия, но тя винаги може да се развали. Ние не си правим сметчици кой как играе. Гледаме си нашия отбор и във всеки мач излизаме да се представим по най-добрия начин", каза Петков пред "Дарик".

Русенци водят битка с Черно море и Локо Пловдив за четвъртото място.

"Абстрахираме се от възможността да играем в Европа. Гледаме да не говорим за това и да не затормозяваме момчетата. Не гоним някаква цел. Сметките се правят на края на сезона", категоричен бе бившият национал. На въпрос, ако се стигне до участие в Лига Европа, може ли Дунав да приеме съперниците си в Русе, той заяви: "На 30 май (вторник) чакаме комисия, която ще каже дали може да домакинстваме в Лига Европа, ако се класираме, в Русе. Ако ни позволят, това ще е супер. Не зависи от нас. Засега нямаме дългосрочни планове, защото във футбола нещата се променят много бързо". За интереса към играчи на тима той заяви:

"При добра оферта ще се разделим с всеки футболист. Почти на всеки наш мач, откакто сме в първата шестица, присъстват емисари от чужбина. Конкретно мога да кажа, че тимовете са от Турция. За мача с Левски ми се обадиха от два клуба пак оттам, че ще дойдат да гледат. Повече българи вместо чужденци в състава е правилно и го оправдаваме. Гледаме за играчи на българския пазар за подкрепления", завърши Ивайло Петков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки