Първият мач на Черно море идния сезон ще е на "Тича", обеща Кралев след инспекция (СНИМКИ)

"До 10 юни ще сме приключили с ремонтните дейности", увери министърът на спорта

Първият мач на Черно море идния сезон ще е на "Тича", обеща Кралев след инспекция (СНИМКИ)

"До 10 юни ще сме приключили с ремонтните дейности на стадион "Тича". Феновете на Черно море могат да са спокойни, защото първият мач от новото първенство ще бъде игран на този стадион".

Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на инспекция на строителните работи на съоръжението във Варна.

"Знаете, че една голяма част от моя живот е свързана с този стадион. Приемам този проект много лично и наистина се вълнувам, защото това е една мечта на всички фенове на Черно море - да имаме модерен стадион с ново тревно покритие и осветление. Все пак Черно море е отборът на Варна и много хора се интересуват какво се случва със стадиона", добави той.

Кралев обясни, че до края на днешния ден ще бъдат вдигнати мачтите за осветлението на стадиона.

"Виждате, че първата мачта вече е издигната, работи се по втората. До края на деня би трябвало всички мачти да са сложени. Работата напредва, аз съм доволен от това, което виждам. Доволен съм, че съм тук точно в този момент, когато вече има видим резултат от поставянето на стълбовете за осветлението", заяви спортният министър.

Заедно с него на терена беше шефът на фирмата-изпълнител на проекта Стоян Тенев, който посочи, че следващата седмица ще започне монтажът на самите осветителни тела, както и превозването на тревния чим.

"Между 1 и 5 юни ще бъде поставена тревата окончателно, за да има минимум 3-седмичен период за стабилизиране, след който футболистите на Черно море да могат да започнат тренировки от последната фаза на подготвителния период", каза Красен Кралев.

По време на инспекцията на Кралев на стадион "Тича" дойдоха възрастни фенове на Черно море, които благодариха на спортния министър за усилията, които полага за възстановяването на футболното игрище.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки