Загорец (Нова Загора) спечели промоция за Втора лига, но участието на отбора ве под въпрос

"Ако ще играем във Втора лига, трябва бързо да вземем решение по някои въпроси, защото всички наши футболисти работят"

Загорец (Нова Загора) спечели промоция за Втора лига, но участието на отбора ве под въпрос

Загорец (Нова Загора) спечели вчера предсрочно първото място в Югоизточната Трета лига и кръг преди края момчетата на Мирослав Миндев на практика са в професионалния футбол. В интервю за БТА обаче Миндев разкри каква е ситуацията около клуба, както и какви са условията, за да бъде Нова Загора във Втора лига от новия сезон. 

Новозагорци разгромиха вчера Любимец със 7:0 като гости и събраха 81 точки. След тях е Марица (Пловдив) със 75. "Още не мога да се зарадвам. Все още не е сигурна нашата промоция, защото имаме нужда от финансови гаранции от страна на общината в Нова Загора. Не е много сигурно, че и нашият стадион ще вземе лиценз за Втора лига. Ако не стане, трябва да търсим къде ще играем", призна Миндев.

"И макар изкачването ни във Втора лига да не е сигурно от гледна точка на финансите, аз съм доволен от отбора, защото смятам, че е напълно заслужено първото място. Ние бяхме най-добрият отбор. Имаме млади, имаме и опитни играчи, имаме и такива в идеална футболна възраст. Нашата група е от 14-15 футболисти, както и няколко юноши. Не сме си поставяли като цел да влизаме във Втора лига, но се случи. Аз лично не си спомням след 1990-а година Нова Загора да е завършвала на първо място и може би затова хората ни се радват в града", заяви още бившият централен нападател.

"Ако ще играем във Втора лига, трябва бързо да вземем решение по някои въпроси, защото всички наши футболисти работят. А в професионалния футбол това няма как да стане. Ще трябва да се търсят още играчи. Засега нямам идея как ще стане това, но нека първо решим проблема с финансирането", каза още младият специалист.

Миндев осъзнава, че ще има скок в нивото и ако Загорец (Нова Загора) не е подготвен, ще се превърне в боксова круша. Усилията на президента Даниел Кирчев, който влага много енергия, няма да бъдат достатъчни, ако Общината не се включи по-активно в издръжката на клуба. Надеждите са, че през новата седмица в града трябва да се постави въпроса с издръжката на отбора във Втора лига.

"Дори и да останем в Трета лига поради финансови причини, за мене постигнатото първо място е едно удовлетворение заради труда, който беше възнаграден. Мога и да потвърдя, че нашият бюджет е доста под 200 хиляди лева и със сигурност не сме най-богатият клуб в нашата трета лига. И предвид финансите нормално беше да сме с такава малка група. Това прави постижението на момчетата още по-голямо. Именно затова аз казах след вчерашната победа над Любимец, че за мен са герои", завърши Миндев.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки