Локо Пловдив получи гол в първата минута, но успя да обърне Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с пета поредна загуба след 1:2 на Лаута, пловдивчани станаха четвърти

Локо Пловдив получи гол в първата минута, но успя да обърне Черно море (ВИДЕО)

Локомотив Пловдив спечели с 2:1 домакинския си мач срещу Черно море и се изкачи на четвъртото място в Първа лига. „Железничарите” получиха гол още в първата минута след бърза атака на „моряците” и дебютно попадение на Николай Минков. Капитанът Мартин Камбуров обаче изравни в 18-ата минута, а влезлият като резерва Дино Мартинович направи обрата пълен в 69-ата, като това бе пета поредна загуба за Черно море.

Още с първия съдийски сигнал гостите се хвърлиха в атака, Николай Минков получи отляво и с далечен диагонален шут шокира „железничарите” в 26-ата секунда на мача.

Вместо да се възползват от момента „моряците” приеха играта в своята половина и оставиха Локомотив да се съвземе от неприятния старт на двубоя.

В 7-ата минута Мартин Камбуров изпълни фаул и с плътен удар насочи към горния ляв ъгъл, вратарят на Черно море обаче с плонж изби.

В 18-ата Горанов центрира в пеналта на гостите, Везалов овладя и стреля, но Емил Михайлов спаси. Капитанът на Локомотив Мартин Камбуров обаче направи точна добавка и върна паритета.

След изравнителния гол темпото на игра спадна и до края на полувремето нямаше интересни ситуации пред нито една от двете врати и резултатът се запази непроменен.

След почивката Черно море започна по-добре, но не успя да задържи много инициативата.

В 54-ата Камбуров се сблъска с бранител в близост до пеналта, Бакалов пое на линията на наказателното поле и фитнира противников футболист, но вместо да нанесе удар подаде наляво за включващия се Дани Кики, който завърши атаката неточно.

В 69-ата минута резервата Дино Мартинович получи от Бакалов и с удар в далечния ъгъл направи обрата пълен.

При центриране в наказателното на Черно Море Пламен Николов вместо да изчисти се наведе и остави Бакалов да отклони, но футболистът на Локомотив не уцели вратата. Действието на Николов вбеси вратаря Михайлов, който скочи да се кара на колегата си.

В последната минута на редовното време Мартин Камбуров направи добър пробив отляво, но не можа да вкара втория си гол в мача, така срещата завърши при резултат 2:1 за домакините.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки