Алегри: Надявам се да не съм достигнал още своя връх

Ювентус достигна толкова високо ниво, че е трудно да го задържим, казва треньорът на италианския шампион

Алегри: Надявам се да не съм достигнал още своя връх

Масимилиано Алегри изведе Ювентус до историческото шесто поредно Скудето и след успеха с 3:0 над Кротоне, който узакони титлата каза, че отборът е достигнал толкова високо ниво, че трябват нови идеи как нещата могат да се подобрят или да се задържи това ниво.

Алегри направи трети пореден домашен дубъл в трите си години в Ювентус, а на 3 юни предстои финал в Шампионска лига с Реал Мадрид.

„Най-напред трябва да поздравим шестимата играчи, които участваха при всички шест титли, защото те станаха легенди. Да, участвах в празненствата с играчите”, каза Алерги след мача пред Mediaet Premium.

Бепе Марота каза, че Алегри сам трябва да реши дали остава начело на „Старата госпожа”.

„Зависи от двама ни. Много съм щастлив в Ювентус, още не сме говорили, но ще седнем и ще видим какво да правим. Юве стигна толкова високо ниво, че трябва да го задържаме, но това не е лесно, затова трябва да сблъскаме нашите различни идеи. Тази сутрин ми мина през ума къде бях преди 10 години – от Сасуоло в Каляри. Щастлив съм, че спечелих трофеи с Милан и Ювентус, но още ме чака дълъг път”, каза специалистът.

„Надявам се да не съм достигнал още своя връх. Надявам се да мога да се справя дори по-добре. Този триумф е част от историята на Ювентус”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки