Играчите на Нефтохимик навиват Христо Янев да остане

Велислав Вуцов иска непосилна сума, Антон Велков изчаква да види дали тимът ще оцелее в елита

Играчите на Нефтохимик навиват Христо Янев да остане

Нефтохимик приема днес на стадион "Лазур" Монтана в мач-реванш от плейофите за оставане В Първа лига. Бургаз­лии спечелиха първата среща в Ловеч с 3:1, като допуснаха по­падение в края. Силната им игра преди дни и добрият турнирен резултат ги превръщат в основен фаворит за днешния реванш. На следващото ниво най-вероятният им съперник ще е Славия.

Старши треньорът Христо Янев вече обяви, че няма да остане след баражите. "Раз­брал съм се с ръководството -оставам до края на плейофи­те. След това те ще търсят човек, който ще отговаря на техните критерии. Аз искам да бъда докрай коректен с Нефтохимик като клуб, като му оставя достатъчно време за реакция", каза Янев след успе­ха в Ловеч.

Самите футболисти дър­жат изключително много той да продължи да води отбора, ако го спаси. Водещите играчи дори са навивали Янев да раз­мисли и да остане. Сред тях са Костадин Хазуров, Йордан Йорданов, контузените Маламов и Венци Христов и др.

В същото време стана ясно, че ръководството на Нафта­та все още няма готов вари­ант кой да поеме тима от ля­тото. Опция номер едно е бил Велислав Вуцов. Той обаче е по­искал непосилна сума, като то­ва е станало в дните, след ка­то Янев подаде оставка. Така че на този етап Вуцов отпа­дал като опция.

Следващият в списъка бил Антон Велков. Той обаче изча­квал да види дали Нафтата ще се спаси от изпадане. За по­следно той води Локомотив София в четвърта дивизия. Преди време бе начело на дру­гия бургаски тим Черноморец, но престоят му не се запомни с нищо, пише "Тема Спорт".

Мачът с Монтана днес про­пускат Йордан Йорданов и Ко­стадин Велков. Те бяха наказа­ни за по един двубой, заради натрупани картони.

"Искрено се надявам да останем в Първа лига. Всички се опитваме да оставим от­бора в елита, където му е мя­стото", коментира нападате­лят Костадин Хазуров.

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки