Зидан: Чувството да спечелиш най-силното първенство в света е страхотно!

"В Реал (Мадрид) очакванията са големи, но на мен това ми допада. Да спечелиш купа с този отбор е най-приятното чувство"

Зидан: Чувството да спечелиш най-силното първенство в света е страхотно!

Над всички в Реал (Мадрид) са футболистите и именно те са причината за успехите на отбора в последните месеци, заяви старши треньорът Зинедин Зидан. Той обясни, че испанското първенство е най-силното в света и за да го спечелиш, трябва да разчиташ на цялата си група от футболисти.

"Испанското първенство е най-силното в света според мен, а чувството да го спечелиш е уникално. Беше важно да го направим, след като толкова години вече бяхме без титлата. Това е турнир, който се развива през целия сезон и да го спечелиш е наистина значимо. Още по-значимо е за Реал (Мадрид), защото това е най-големият отбор в света и той трябва да бъде шампион", каза французинът.

"Денят е страхотен и всички в отбора заслужават похвали за работата, която свършиха. Над всички обаче са футболистите, които не се предадоха в нито един момент. Още в началото им казах, че всеки един от тях е важен. Това е ключът към успеха", добави той. 

Зидан спечели четири трофея за 16-те си месеца начело на Реал (Мадрид) и е само на една победа от историческо постижение. Ако надвие Ювентус във финала на Шампионска лига, той може да се превърне в първия треньор на Реал от 1958 година насам с европейски трофей и титла от вътрешното първенство в рамките на един сезон. Освен това, Реал може да стане първият клуб от 1990 година насам, който защитава трофея си от Шампионска лига. За последно това направи Милан, но в стария формат на надпреварата.

"В Реал (Мадрид) очакванията са големи, но на мен това ми допада. Да спечелиш купа с този отбор е най-приятното чувство", заяви Зидан.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки