Зидан: Чувството да спечелиш най-силното първенство в света е страхотно!

"В Реал (Мадрид) очакванията са големи, но на мен това ми допада. Да спечелиш купа с този отбор е най-приятното чувство"

Зидан: Чувството да спечелиш най-силното първенство в света е страхотно!

Над всички в Реал (Мадрид) са футболистите и именно те са причината за успехите на отбора в последните месеци, заяви старши треньорът Зинедин Зидан. Той обясни, че испанското първенство е най-силното в света и за да го спечелиш, трябва да разчиташ на цялата си група от футболисти.

"Испанското първенство е най-силното в света според мен, а чувството да го спечелиш е уникално. Беше важно да го направим, след като толкова години вече бяхме без титлата. Това е турнир, който се развива през целия сезон и да го спечелиш е наистина значимо. Още по-значимо е за Реал (Мадрид), защото това е най-големият отбор в света и той трябва да бъде шампион", каза французинът.

"Денят е страхотен и всички в отбора заслужават похвали за работата, която свършиха. Над всички обаче са футболистите, които не се предадоха в нито един момент. Още в началото им казах, че всеки един от тях е важен. Това е ключът към успеха", добави той. 

Зидан спечели четири трофея за 16-те си месеца начело на Реал (Мадрид) и е само на една победа от историческо постижение. Ако надвие Ювентус във финала на Шампионска лига, той може да се превърне в първия треньор на Реал от 1958 година насам с европейски трофей и титла от вътрешното първенство в рамките на един сезон. Освен това, Реал може да стане първият клуб от 1990 година насам, който защитава трофея си от Шампионска лига. За последно това направи Милан, но в стария формат на надпреварата.

"В Реал (Мадрид) очакванията са големи, но на мен това ми допада. Да спечелиш купа с този отбор е най-приятното чувство", заяви Зидан.

 

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки