Нефтохимик обърна Монтана след почивката в реванша на "Лазур" (ВИДЕО)

Нафтата на 99% ще играе два мача със Славия за оцеляване без бараж срещу третия от Втора лига

Нефтохимик обърна Монтана след почивката в реванша на "Лазур" (ВИДЕО)

Нефтохимик направи пълен обрат и победи Монтана с 2:1 на "Лазур" и на реванша в плейофа за оставане в Първа лига. Така "шейховете" спечелиха сблъсъка с общ резултат 5:2 и на 99% ще играят със Славия в слеващия плейоф. Петър Атанасов изведе Монтана напред през първата част, докато домакините чакаха играта да бъде спряна заради падналия им капитан Николай Дюлгеров. След почивката обаче Нафтата обърна мача след две центрирания на Иван Вълчанов от преки свободни удари вдясно, при които първо Илия Миланов вкара с крак необезпокояван на втора греда, а Галин Иванов с глава успокои окончателно бургаската публика.

През първата част отборът на Христо Янев игра много отпуснато и нито веднъж не застраши вратата на гостите, които имаха много трудна задача да наваксат пасива от 1:3 след първия мач в Ловеч.

В 21-ата минута Галин Иванов получи пас в коридор, овладя и веднага прати в мрежата на гостите, но имаше вдигнат флаг за засада. Домакините не протестираха, но решението беше спорно, както и още поне 3-4 засади в мача, всички срещу Галин Иванов.

Минута след нова спорна засада срещу него, Монтана не спря играта заради превиващия се капитан на Нафтата Николай Дюлгеров в центъра и докато „шейховете” вдигаха ръце Антони Иванов пусна надясно за Даниел Генов, той центрира прострелно и Петър Атанасов от упор преодоля Ивайло Василев за 1:0.

След 28-ата минута над стадиона се изсипа истински порой и играчи и съдии подгизнаха за броени минути, което създаде и затруднения в играта. Мариян Огнянов получи контузия и беше заменен от Яни Пехливанов в 35-ата минута.

Петър Атанасов изпусна идеален шанс да удвои аванса на Монтана и да всее смут в редиците на домакините, когато в 42-ата минута топката стигна до него на далечната греда, но вместо да бие реши да лъже и защитник му изби от паднало положение. Тази ситуация донесе много нерви на наставника на гостите Атанас Атанасов.

Дъждът спря за втората част, но пък Влади Романов получи втора контузия в отбора на домакините след удар в коляното. Романов стисна зъби продължи, макар и леко накуцвайки и бе сменен едва когато Нефтохимик вече бе изравнил.

Нефтохимик имаше големи претенции за дузпа в 66-ата минута. Михаел Орачев центрира отляво, а Костадин Дяков отби с ръка. Положението беше много спорно и беше трудно да се прецени дали това се случи точно на линията на наказателното поле или малко извън него. Стефан Апостолов избра да даде свободен удар, а не дузпа точно на ъгъла на наказателното поле.

Все пак бургазлии изравниха след центриране на Иван Вълчанов отдясно, при което Яни Пехливанов не успя да стреля, но прати топката на втора греда назад за свободния Илия Миланов, който си спря и вкара в близкия ляв ъгъл за 1:1.

Един-единствен път в този мач Галин Иванов не бе спрян със засада след пас зад защитата в 77-ата минута и шутира силно от воле, но Счекич парира умело.

10 минути преди края всичко свърши за Монтана. Пак Иван Вълчанов центрира от фаул от десния фланг, а Галин Иванов бе оставен с глава от границата на вратарското поле да се разпише за 2:1 и донесе пълния обрат и това окончателно успокои бургаската публика.

В добавеното време резервата Яни Пехливанов си изкара много глупав втори жълт и съответно червен картон за напълно ненужен спор със съдията Апостолов. Червеният картон беше напълно умишлено предизвикан от Пехливанов, който днес получи девети жълт картон за сезона и щеше да изпусне и двата следващи мача, а сега ще изпусне само един заради червения картон.

Нефтохимик почти сигурно очаква битките със Славия, а Монтана вероятно ще има два мача срещу Локо (ГО) в опит да се добере до един последен решаващ мач срещу втория от Втора лига.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки