Атанас Атанасов: В България се напълни с посредствени чужденци

"Вадя някой и пускам никой", шокиращо каза Орела за включването на Ивеля като резерва

Атанас Атанасов: В България се напълни с посредствени чужденци

Треньорът на Монтана Атанас Атанасов продължи атаката си срещу посредствените чуждестранни играчи в родния футбол след загубата с 1:2 от Нефтохимик на реванша от плейофите за оставане в Първа лига. Монтана по всичко изглежда ще играе два мача с Локо (ГО) в опит да избегне изпадането и да се добере до един решителен мач срещу втория от Втора лига.

„Добро първо полувреме, колебливо второ. Допуснахме два гола от статични положения. Дотогава почти няма ситуация пред нашата врата отборът на Нефтохимик. По друг начин няма как да успяваме. Те самите виждат, че по тоя начин могат да се получат нещата (бел. ред. както през първата част, когато Монтана водеше). Имахме 1-2 ситуации след гола, в които ако бяхме вкарали втори гол, може би развоят щеше да е съвсем друг”, обясни Атанасов след загубата пред „Диема”.

И след това нападна чужденците.

„Нещата не се получиха вече след смяната на Гаджев, който го сменям поради факта, че съдията го предупреждава, че ще го отстрани от мача. И за да не го загубя за другия мач, затова направих тази смяна. И вече с влизането на Ивеля нещата особено в средата съвсем пропаднаха. Чужденец, който с влизането му вадя някой и не вкарвам никой. Нямам нищо против, ако са качествени чужденци. Аз съм работил с такива хора, които си вършат перфектно работата. Но тука представянето им в предните мачове ме принудиха да не ги взимам в групата. Щом не ги взимам в групата съм преценил красноречиво, че няма как да свършат работа в тоя отбор. Качествени чужденци в България е имало, но сега се напълни със за мен много посредствени футболисти. Не е само в Монтана. То и в другите отбори има футболисти, които нямат качества според мен. Каква е перспективата в такъв футболист? Ако го вземеш да го развиеш и да спечелиш пари от него и да ти свърши някаква работа –да. Но те са си да не казвам по-ниско ниво, при всички положения по-ниско ниво от българските футболисти”.

Въпреки това, треньорът на Монтана има своите надежди за оцеляване.

„Ние ако сме така организирани, да проявим такъв характер както днес първото полувреме и почти през целия мач с отделни такива заспивания на статичните положения, си имаме шансовете”, завърши той.

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки