Сензациите в пресата: На „Армията” бесни на португалец

Мапуку ще взима близо до тавана на заплатите в Левски, Хайдук иска да откупи Терзиев, Лудогорец се разделя с Ангуло и още...

Сензациите в пресата: На „Армията” бесни на португалец

Сензациите в пресата днес, вторник, 23 май 2017 година:

„Меридиан мач”: В ЦСКА-София бесни на португалец
Португалският халф на ЦСКА-София Давид Симао е вбесил шефовете си на „Българска армия". Причината е, че 27-годишният играч е изразил бурно своето недоволство от факта, че игра само няколко секунди в дербито с Лудогорец в Разград (1:1). По принцип той вече не попада в плановете на треньорите за титулярно място и реално няма смисъл играчът да остава в отбора, за да взима никак не малката си заплата. При ремито срещу Лудогорец Стамен Белчев излезе с обичайната си титулярна двойка халфове - Петрус Бумал и Рубен Пинто. На почивката камерунецът бе изваден, за да не получи картон и да бъде на линия за дербито с Левски. А на неговото място вместо Симао се появи Кристиян Малинов. Това вбеси португалецът, който игра много малко в Разград. За момента шефовете на ЦСКА-София обмислят за наложат глоба на Симао за невъздържаната му реакция. Португалецът дойде на „Българска армия" през лятото от Арука. Той записа 21 мача в Първа лига, в които отбеляза един гол - при категоричния успех с 4:0 над Берое в София. Симао вече нагледно показа своя бурен нрав, като получи директен червен картон при гостуването на Ботев в Коматево. Тогава той си позволи да удари с лакът в лицето Тодор Неделев и беше агресивен при излизането си от терена, като дори се сдърпа с полицай.

„Тема спорт”: Мапуку ще взима близо до тавана на заплатите в Левски

След дълги преговори Левски доведе до успех сделката с Жуниор Мапуку. Контакт с него осъществи още през зимата бившият спортен директор на сините Станислав Ангелов. След това представители на сините имаха още няколко срещи с играча и негови представители. На последните от тях двете страни уточняваха и заплатата на играча. Първото предложение на сините бе неговото месечно възнаграждение да бъде 7 хиляди евро. Жуниор обаче не бе много въодушевен, затова и от „Герена" подсладиха офертата. Така централният нападател ще прибира близо до максималната сума за нови попълнения, която е в размер на 8 хиляди евро. Както е известно, в Левски решиха да понижат тавана на заплатите от новото първенство. Предишният бе 10 хиляди евро. В момента най-скъпоплатеният играч на сините е шведският защитник Симон Сандберг - прибира по около 15 хиляди евро на месец. С подобно възнаграждение бе и Сърджан Лукин, но румънецът отказа да удължи договора си при занижени параметри и си тръгна преди дни като свободен агент. През лятото сините ще търсят начин да продадат, преотстъпят или да се разделят със Сандберг. Шведът бе привлечен през лятото, но не успя да се аклиматизира и изигра само пет шампионатни двубоя. В момента той се възстановява от контузия в коляното.

„Тема спорт”: Лудогорец се разделя с Ангуло
Отборът на Лудогорец най-вероятно ще се раздели с колумбийския бек Браян Ангуло. Той бе привлечен от разградчани през лятото на 2015 година. Тогава клубът плати за правата му около 1.5 милиона евро на испанския елитен Гранада. Ангуло обаче така и не се превърна в твърд титуляр за тима. Даже през сезон 2015/16 той имаше повече мачове за дублиращия отбор във Втора лига (11), отколкото за първия тим в елита (6). Затова и през миналото лято той бе преотстъпен в мексиканския Чиапас. В този тим 27-годишният играч е твърд титуляр. През настоящата кампания е изиграл 29 мача. Въпреки това шансовете му да се върне в Лудогорец са малки.

"Тема спорт": Хайдук поиска да откупи Терзиев

Ръководството на Хайдук (Сплит) е склонно да брои 250 хиляди евро, за да откупи правата на Георги Терзиев. Защитникът на Лудогорец играе под наем в хърватския тим през пролетта. Националът реши да приеме офертата на Хайдук по време на зимния трансферен прозорец, тъй като не намери място в Лудогорец заради конкуренцията на Козмин Моци, Хосе Паломино и Игор Пластун. Терзиев търкаше пейката и в тима от Сплит, но постепенно успя да влезе сред титулярите, изигравайки 6 мача. Шефовете на клуба са доволни от българина, поради което ще преговарят с колегите си от Разград в следващите дни за цената.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки