УЕФА: Финалът на Лига Европа не е застрашен

„Червените дяволи” отмениха пресконференцията си и почетоха жертвите от трагедията в Манчестър с минута мълчание

УЕФА: Финалът на Лига Европа не е застрашен

Финалът в Лига Европа между "Манчестър Юнайтед" и "Аякс" ще се играе по план в сряда вечер въпреки терористичната атака в Манчестър, при която броят на загиналите достигна 22-ма.

Кървавият инцидент породи съмнения дали мачът в Стокхолм ще се проведе по план.

УЕФА вече потвърди, че няма намерение да отлага двубоя.

"Към момента няма конкретни разузнавателни данни, които да сочат, че финалът на Лига Европа може да се превърне в цел на терористични атаки. УЕФА работи в тясно сътрудничество с местните власти и с шведската федерация в продължение на последните месеци, а рискът от тероризъм бе взет под внимание от самото начало на проекта. Освен това след атентатите в Стокхолм миналата година бяха въведени допълнителни мерки за сигурност. Призоваваме феновете да стигнат до стадиона възможно най-рано, тъй като предстоят щателни проверки на входовете", се посочва в изявлението на УЕФА.

Днес автомобилите на играчите на "Юнайтед" бяха претърсени на влизане на тренировъчната база в Карингтън. Официалният фен магазин ще остане затворен през целия ден, отменени са и туристическите обиколки на митичния стадион "Олд Трафорд".

Пресконференцията преди сблъсъка с "Аякс", планирана за тази вечер, също бе отменена.

"Решението е заради трагичните събития в Манчестър и ефекта, които оказаха върху всички в клуба", гласи изявлението на "червените дяволи".

Футболистите на Жозе Моуриньо тренираха нормално в Карингтън, преди да излетят за Швеция, като заниманието започна с минута мълчание.

Двата гранда от Манчестър - "Юнайтед" и "Сити" - изразиха съболезнованията си към близките на жертвите в ужасяващия атентат, а футболните звезди използваха профилите си в социалните мрежи, за да засвидетелстват болката и подкрепата си.

"Сърцераздирателни новини от Манчестър. Като баща и човек случилото се дълбоко ме натъжава. Мислите ми са с всички засегнати от трагедията", написа Дейвид Бекъм, а Гари Линекер заяви:

"Да нападаш деца на концерт е отвъд всякакво разбиране. Отвъд лудостта. Отвъд злото!"

"Мислите ми са с жертвите и техните семейства. Каква отвратителна атака срещу деца", сподели треньорът на "Байерн" Мюнхен Карло Анчелоти, а Венсан Компани, Рио Фърдинанд и Уейн Рууни също поднесоха съболезнования на семействата на засегнатите.

Сред тях са съпругата и двете дъщери на Хосеп Гуардиола, който е треньор на Манчестър Сити, съобщи bTV.

За щастие, те не са сред пострадалите. Съпругата на Пеп - Кристина, съпровождала малките Мария и Валентина на концерта на тяхната любимка Ариана Гранде.

"Шокиран съм. Не мога да повярвам какво се случи миналата нощ. Моите съболезнования за роднините и приятелите на загиналите", коментира Гуардиола.

Междувременно на стадиона на "Манчестър Сити" - "Етихад", бе открит център за подпомагане на пострадали при атентата.

Играчите на "Юнайтед", на които утре вечер предстои финал в Лига Европа срещу "Аякс" в Стокхолм, ще излязат на терена с черни ленти, за да почетат паметта на загиналите.

Холандският гранд също изрази съпричастността си с трагедията в английския град: "От Амстердам с любов за Манчестър. Нашите мисли са с жертвите и любимите хора на всички засегнати".

Валенсия би Осасуна като гост

Всички резултати и класиране в Испания

Ще поеме ли Шаби Реал М

Вижте отговора на изпълнителния директор на Байер Леверкузен

Челси прегази Евертън с 6:0, Палмър вкара четири (ВИДЕО)

"Сините" се върнаха в топ 10 след лекция срещу "карамелите"

Верона остави Аталанта далеч от топ 4 след 2:2 (ВИДЕО)

Хелас стигна до точка след като изоставаше с два гола

Каземиро взе решение за бъдещето си

Халфът на Манчестър Юнайтед може да поеме към Саудитска Арабия

Италианец свири Сити - Реал Мадрид

Даниеле Орсато с тежък наряд за сблъсъка на "Етихад"

Дженоа остави Фиорентина без победа в пети пореден мач (ВИДЕО)

ВАР лиши "Ла Виола" от успеха на "Франки"

Рома успокои феновете за състоянието на Ндика

Защитникът няма кардиологични проблеми

Реал Мадрид праща турско бижу в друг клуб

Арда Гюлер ще бъде пратен под наем

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки