Ивайло Димитров: Не е нормално Славия да се бори за оцеляване

„Логично е при такъв млад отбор да има непостоянство в резултатите”

Ивайло Димитров: Не е нормално Славия да се бори за оцеляване

Футболистът на Славия Ивайло Димитров заяви, че моментното състояние на „белите” не отговаря на традициите на най-стария столичен клуб.

Днес той получи приза за играч №1 на 33-ия кръг в Първа лига, след като се разписа на два пъти при победата с 3:0 над Локомотив Горна Оряховица в първия сблъсък между двата тима от баражите във втората осмица първенството.

„Не е нормално Славия да играе баражи за оставане в групата. Причините да сме в това положение са много, но аз го отдавам най-вече на това, че сме млад отбор. А при младите футболисти е нормално да има непостоянство – да редуваме добри, със слаби игри. Мисля, че това е основната причина”, заяви Димитров, цитиран от БГНЕС.

Следващият съперник на „белите” в битката за оцеляване ще е съставът на Нефтохимик, който в първия кръг на баражите пребори Монтана. Победителят от този плейоф ще си гарантира място в Първа лига и за следващия сезон, докато загубилият ще играе бараж с третия в класирането на Втора лига.

„В момента сме се концентрирали изцяло върху мача с Нефтохимик, защото от него зависи целият ни сезон. Главната ни цел е да победим и да останем в групата. Вече играхме два пъти срещу този съперник, като за съжаление и двата случая ни победиха. Не мисля обаче че има с какво да ни изненадат. Според мен за нас е предимство, че първият мач ще е в Бургас, защото през този сезон играем по-успешно като гости”, каза още той и коментира ситуацията в тима след идването на новия треньор Златомир Загорчич, който замени на поста Владимир Иванов.

„Чак осезаема промяна няма – все пак той не работи с магическа пръчка. Минали са едва 7-8 дни, а щабът е почти същият. Може би ефектът от новия треньор повиши мотивацията в отбора и ни подейства позитивно”, уточни Димитров. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки