Изпратиха Мапуку за Франция с програма за подготовка

"БАТЕ Борисов, както представители на ру­ския и турския елит имаха интерес към него", твърди агентът на нападателя

Изпратиха Мапуку за Франция с програма за подготовка

Новият нападател на „Левски" Жуниор Мапу­ку си тръгна от София, след като последните дни бе в столицата, за да уреди трансфера си при „сините". 27-годишният конгоанец замина за Фран­ция. В багажа си той трябваше да прибере и програма, която му бе връчена от старши треньора на „Левски" Николай Митов, съоб­щава „Дарик". От Мапуку се изисква да се яви в добро съ­стояние на първото за­нимание за новия сезон, което ще е на 11 юни. Затова Митов се е по­грижил да бъде изготве­на програма, по която нападателят да тренира седмица преди начало­то на истинската подго­товка за новия сезон. До 4 юни Мапуку ще се отдаде на пълен релакс.

„Ние избрахме това предизвикателство, въ­преки че имаше серио­зен интерес от други европейски тимове. Са­мо ще разкрия, че моят клиент бе искан от „БА­ТЕ Борисов", както и представители на ру­ския и турския елит", заяви агентът на Мапу­ку Валид Бушенафа пред френски сайт.

Конгоанецът пристига на „Герена" като свобо­ден агент, след като приключи договорът му с „Берое".

За нападателя това бе втори престой в ста­розагорския тим. Общо с неговата фланелка Мапуку записа 68 учас­тия в елитната ни диви­зия, в които се разписа 28 пъти. През този се­зон вкара 12 пъти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки