Васил Драголов за Мапуку: Левски взима нападател като Гара Дембеле

"Много мощен и повратлив е, ще се наложи в състава"

Васил Драголов за Мапуку: Левски взима нападател като Гара Дембеле

Бившият нападател на Берое и Левски Васил Драголов заяви, че сини­те не са сбъркали с трансфе­ра на Жуниор Мапуку. Конгоанецът пристигна на "Герена" като свободен агент, след като договорът му с Берое изтече. Таранът подписа със сините за 2 години.

"Жуниор Мапуку е един от най-качествените футболи­сти, които се подвизават в момента в България. Той ще върши много повече работа, отколкото нападателите, които играят в Левски през настоящото първенство. Той притежава взривна сила, умее да борави с топката и добре я гардира. Хубавото при него е, че когато излезе на изгодна позиция, рядко пропуска да отбележи. Мо­ето мнение е, че ще успее да се наложи в Левски. Аз го оприличавам на Гара Дембеле. Имат сходен стил и каче­ства на игра. Французинът бе класа над останалите в Левски, както бе с Мапуку в Берое. Резонно бе да отиде при сините, но си мисля, че можеше още какво да даде на Берое, защото този клуб е един от най-стабилните -финансово обезпечен и в него може да се работи на спокойствие", каза Драголов.

Той посочи, че сините трябва да се справят с чепатия характер на тарана. "Ако се работи правилно с не­го, мисля, че няма да има про­блем. Николай Митов и Дани­ел Боримиров ще се справят с това. Все пак всеки добър футболист има характер. Няма как да си силен, ако не притежаваш такъв. А както знаем, "Кучето скача според тоягата". Колкото му се по­зволи, толкова ще си прави своеволия. За да бъдеш добър треньор и да се справяш с подобен тип предизвикател­ства, преди всичко трябва да бъдеш психолог. Но по-важни са качествата му на терена, а те са комплексни. Жуниор играе добре и с дес­ния, и с левия крак, но дес­ният му е по-силен. Има резерви в играта с глава. Силно впечатление ми прави, че бо­рави отлично с топката и умело я пази, което за него­вия пост е от огромно значе­ние. Силата му е в мощта и повратливостта, които притежава. Често това му помага да се включва в праз­ните пространства и да съ­здава преимущество в наказателното поле на против­ника. Мапуку е футболист, който притежава качества, за да играе на "Герена", завърши Драголов.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки