Задкулисните опити срещу ЦСКА няма да успеят

Без да шуми, Стамен Белчев си върши задачи с приличен успех

Задкулисните опити срещу ЦСКА няма да успеят

Второто и третото мя­сто имат фор­мално значе­ние за ЦСКА и Левски, но, в името на чест­та, вечното дерби, което предстои в неделя, е важно. ЦСКА няма нищо общо с пред­ставянето си през есента. Видяхме го в трите мача с Лудогорец. Няма как да не оценим работата на треньо­ра Стамен Белчев.

Подценя­ван от мнозина, но без да шу­ми, си върши своите задачи, и то с приличен успех дотук. Той действа мълчаливо и бав­но. Дори на моменти ми се струва твърде скромен и сдържан, донякъде свит и ле­ко смутен от камерите и вниманието. Но под негово ръководство ЦСКА прави добра продукция през тази година и това не може да остане скрито. Надявам се, че Белчев ще зарадва феновете на ЦСКА с нов добър резул­тат във вечното дерби след 3:0 в края на април.

Разбира се, около "Армията" има и редица други важни те­ми. Така например изкуствено се поддържа напрежение около търга за емблемите. ЦСКА си има своя емблема за 70-ата го­дишнина. Тази с трите звезди също е важна и вярвам, че ще отиде, където й е мястото. Срещу Гриша Ганчев и ЦСКА има опити за шантаж и задку­лисна вилка. Тези опити няма да успеят. А кой я постави та­зи вилка? Този, който финанси­ра едно нещо...

Г-н Домусчиев едва ли може да отрече, че онова момченце Газдов е син на високопостав­ен негов служител. Това е кон­фликт на интереси по всички морални закони на Запада, на Изтока, на цялата цивилиза­ция. Хора са се разровили в бу-магите и също така са видели, че адвокатка на едната от фирмите, участващи срещу ЦСКА в търга за емблемата, е представител или юридическо лице, свързано с боса от Делиормана.

Иначе е ясно - в търга се пу­скат 3 подставени лица срещу ЦСКА. Едното от тях вдига мизата на 10 милиона, за да убие всички останали. Тези па­ри, разбира се, никой няма да ги плати. Но си правят трой­на вилка, троен удар. Оттегля се най-високата оферта, коя­то е виртуална. Но остава ед­на втора, която леко е надца-кала тази от "Армията", и по този начин се влиза с взлом. То­ва е криминална схема, измама. Но червената общност вече показа, че няма да допусне еничарите в ЦСКА. Демонстрира го при първия търг за емблема­та.

А след това на мача с Лудо­горец - 10 хиляди зрители дойдоха на "Армията" и не спряха 90 минути да пеят. Хората не искат подлогите на Делиормана. На искат чужди креатури, не искат подставени лица, не искат сламени хора. Гриша Ган­чев се пребори с цялата мафия, стабилизира ЦСКА и го доведе до настоящото положение. Сега се гледа напред, прави се селекция, оформя се най-добра­та школа в България, работи се по базата и "Армията". Как­во повече да се иска?

Лошото е, че нашият фут­бол е достигнал дотам, че раз­ни фирмени отборчета играят пред 70-80 човека. Това ли искаме - мачове пред 100 зрители и ЦСКА да го няма на всяка цена, за да не дразни комплексарщината и да не тормо­зи съня на някои хора?!

За да продължим напред във футболно отношение, трябва да има вечно дерби, трябва да има конкуренция и догодина ЦСКА и Левски да се сборят с Лудогорец. Ето, сега сините правят много активна селек­ция с Буш и Мапуку.

Гриша Ган­чев пък никога няма да си оста­ви каруцата в калта и ще на­прави още по-силен отбор. Както сега намери Каранга, ще бъдат намерени и други каче­ствени попълнения. Дано фут­болът ни отново тръгне напред. Това ще стане само със силни ЦСКА и Левски.

Георги Атанасов, "Тема Спорт"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки