Николай Манчев: Имаше спречкване с Люцканов, но си оставаме приятели

Информациите за жесток бой в националния отбор се оказаха преувеличени

Николай Манчев: Имаше спречкване с Люцканов, но си оставаме приятели

Информациите за жесток бой със сериозни последствия в националния отбор по волейбол за младежи под 21 години се оказаха силно преувеличени.

По-рано днес стана ясно, че по време на световната квалификация в Сърбия миналата седмица е избухнал скандал между съотборниците в Левски Николай Манчев и Гордан Люцканов. Според информациите, разпределителят налетял на Люцканов веднага след загубата с 0:3 от домакините. Вследствие от скандала Манчев напуснал лагера със сериозни поражения по лицето и затова не е доиграл турнира.

Спречкване между двамата наистина е имало. Това се е случило на следващия ден, преди разбора и в навечерието на втората среща от квалификацията срещу Украйна. Самият Манчев признава за разправията, но внесе доста уточнения.

„Имаше известно напрежение в целия отбор след загубата от Сърбия. Размяна на реплики преди разбора на другия ден имаше спречкване между мен и Гордан. Последва адекватна реакция и всичко беше изяснено. Чух, че е имало тежки поражения по мен, че съм бил изпратен в България от ръководството, че не съм бил способен да играя. Това абсолютно не е така. Наистина аз бях човекът, който започна, но преди това имаше провокация. Това, че с Гордан вече не сме приятели, е още една измислица. Още в същия ден, веднага след спречкването, нещата се изясниха, стиснахме си ръцете и продължихме”, обясни пред Нова телевизия разпределителят на Левски, останал с отбора до самия край на турнира. България загуби и трите си срещи в Сърбия и не успя да се класира на световното първенство.

„Имах една драскотина и лека подутина над лявата скула, която беше много малка, но това не ми пречеше да играя. Имах проблеми с контузии в коляното и рамото”, каза още волейболистът. Манчев съжалява най-много за това, че случаят е станал достояние на близките му и на тези на Люцканов, които не спират да ги търсят от часове.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки