"Канарчетата" прелетяха над Лудогорец, за да прегърнат Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пд) триумфира с Купата на България и ще играе в Лига Европа

"Канарчетата" прелетяха над Лудогорец, за да прегърнат Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) е носителят на Купата на България за сезон 2016/17. „Канарчетата” изиграха страхотен мач срещу шампиона Лудогорец, побеждавайки го с 2:1.

Пловдивчани надиграха тотално своя съперни, като не му позволиха в нито един момент да застраши Чворович. „Орлите” от своя страна не приличаха на себе си и по никакъв начин не показаха, че са пълни хегемони в родния футбол през последните 6 години. Така, напълно заслужено „жълто-черните” ликуваха след последния съдийски сигнал. „Зелените” пък бяха посърнали, тъй като не успяха да направят златен дубъл.






Спечелването на надпреварата гарантира участие на Ботев (Пд) в Лига Европа. Същевременно това означава, че третият в Първа лига, който ще бъде един измежду Левски и ЦСКА, ще играе бараж срещу Верея. Заради триумфа на "жълто-черните", старозагорци стигат директно до този мач.




Първото полувреме премина изцяло под диктовката на Ботев. „Канарчетата” бяха изключително опасни в атака и много добре подредени в защита. Именно пред тях се откриха и головите положения през тези 45 минути, докато Лудогорец не успя да застраши нито веднъж вратата на пловдивчани.


След 180 секунди игра Косоко пробимощно отдясно, нахлу в наказателното поле, но от малък ъгъл и през шпагата на Моци стреля над напречната греда. Малко по-късно Кафу успя да се разпише, но при паса на Дяков бе в засада и попадението правилно беше отменено. Натанаел пък стреля директно от фаул, от много изгодна позиция, но изключително неточно. В 17-ата минута Антонио Вутов бе изведен малко под ъгъл сам срещу вратаря, но ударът му премина до лявата греда. В 36-ата минута Ботев като по чудо не поведе. Неделев открадна топката в опасна близост пред наказателното поле и изведе чудесно Балтанов. Ударът по диагонала на последния обаче срещна дясната греда. В следващите минути Лудогорец пое инициативата и трайно задържаше топката. Това обаче не доведе до нищо опасно за Чворович. Логичното се случи в 44-ата минута. Триходова комбинация Вутов - Балтанов - Косоко бе завършена от последния с удар в долния ляв ъгъл за 0:1.




В началото на втората част очакваното се случи и Лудогорец натисна своя съперник. Мисиджан с удар от границата на наказателното поле насочи топката в горния ляв ъгъл, но Чворович със страхотна намеса изби в корнер. В 52-ата минута Ботев попари за втори път шампионите. Косоко центрира отдясно, а Антонио Вутов засече от вратарското поле за 0:2. След шока от инкасираното второ попадение, Дерменджиев направи двойна смяна, вадейки от игра Кафу и Кампаняро. На тяхно място в игра се появиха Кешеру и Кишада. Това обаче не даде търсения ефект и „зелените” продължиха да играят изключително безидейно. В 68-ата минута Паломино засече с глава центриране в наказателното поле, но над вратата. Безпомощността на разградчани се изрази най-отчетливо четвърт час преди края.



След като не успяха да стигнат до чисто голово положение, символичните домакини решиха да пробват да си изпросят дузпа. Нескопосаното изпълнение на Кишада, обаче бе „възнаградено” от главния съдия с жълт картон. Все пак, 10 минути преди края на мач, Клаудиу Кешеру върна интригата. След разбъркване в наказателното поле, румънецът с нещо като пирует, с левия крак насочи топката неспасяемо в мрежата на Чворович за 1:2. 5 минути преди края Лудогорец можеше и да изравни, но защитник на Ботев изби пред голлинията. Чворович пък се намеси решително след удар с глава на Кешеру. До края на даденото 4-минутно продължение Лудогорец започна да сипе топки в наказателното поле, но това не помогна. 120 секунди преди то да изтече пък Фернандо Виана получи втори жълт и съответно червен картон, задържайки се едва 6 минути на терена. Малко след това Кешеру можеше да се превърне в героя на мача, но ударът му с глава премина на сантиметри до дясната греда.

Така в крайна сметка Ботев (Пловдив) спечели Купата на България за първи път от 1981 г. насам, а веднага след това президентът на клуба Ангел Палийски съобщи още една добра новина - от първи юни "жълто-черните" ще имат нов собственик!

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!











Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки