Триумфът на Ботев смути Левски и ЦСКА, разплака Локо (Пд) и Дунав

Четвъртото място вече е за здраве в Първа лига, третият - Левски или ЦСКА отива на бараж с Верея за Лига Европа

Триумфът на Ботев смути Левски и ЦСКА, разплака Локо (Пд) и Дунав

Триумфът на Ботев (Пд) с Купата на България след победата с 2:1 над Лудогорец на финала тотално пренареди футболния пъзел в края на сезона у нас.

„Канарчетата” спечелиха трофея и си гарантираха място в Лига Европа през следващия сезон и така объркаха плановете на почти всички клубове в топ 6 на елита ни, които си правеха тънки сметки по новия регламент за сезона.

Победата на Ботев от раз извади от играта за Европа градския съперник Локо (Пд), който се канеше да играе плейоф за Лига Европа, ако бие Дунав у дома в следващия кръг.

Това няма да се случи, защото четвъртото място в Първа лига вече не дава място в Европа и така Ботев обезсмисли оставащите мачове за Локомотив (Пд), Дунав и Черно море, убивайки мечтите и на трите тима.

Над тях за Левски и ЦСКА дербито на 28 май вече става с още по-голям залог, защото третото място ще прати на бараж за място в Лига Европа срещу Верея.

За Ботев на практика сезонът завършва и „канарите” няма да играят бараж срещу Верея за Лига Европа. Верея печели автоматично и отива да се бори в един мач за място в Европа срещу „сини” или „червени”.

Ефектът на триумфа на Ботев (Пд) за Купата на България:

- Ботев се класира за Лига Европа като носител на Купата на България и прекратява участието си в плейофите за влизане в турнира през първенството

- Съответно Верея няма да играе финален плейоф в долната осмица срещу Ботев и директно отива на бараж срещу третия от топ 6

- Четвъртото място вече не праща на бараж за Лига Европа - Локо (Пд), Дунав и Черно море вече няма как да се класират за Европа

- Вече третото място праща на бараж за Лига Европа срещу Верея, трети може да завършат само Левски или ЦСКА

Championship Round

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 34 24 8 2 58 80
2 ЦСКА 34 18 10 6 28 64
3 Левски 34 18 8 8 22 62
4 Дунав 34 13 10 11 0 49
5 Локо Пд 34 13 10 11 -2 49
6 Черно Море

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки