Сензациите в пресата: Левски с интерес към Чандъров, Боримиров отряза Чиликов за Шопов

И Берое пожела Венци Христов; Дунав договори защитник на Лудогорец; Кирил Котев остава в Локо Пд; Верея няма да бърза с новия треньор; Бъдещето на Дерменджиев под въпрос и още…

Сензациите в пресата: Левски с интерес към Чандъров, Боримиров отряза Чиликов за Шопов

Сензациите в пресата днес, петък, 26 май 2017 година:

„Тема спорт”: Боримиров отряза Чиликов за Шопов

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров е отхвърлил предложение на скаута Георги Чиликов. Бившият нападател на сините е говорил със спортно-техническото ръководство за възможността на стадион "Георги Аспарухов" да бъде привлечен Васил Шопов от Дунав. Даниел Боримиров и старши треньорът Николай Митов категорично са отхвърлили предложението за халфа на драконите под претекст, че Шопов няма необходимото ниво, за да вдигне класата на Левски. Те са били на мнение, че на „Герена" трябва да се привличат най-добрите и перспективни български играчи. Това е поредното противоречие на спортното ръководство с главния скаут. Както вече „Тема Спорт" писа, почти сигурно Георги Чиликов сам ще напусне поста след края на сезона, въпреки че бе назначен по препоръка на тайния съветник и по документи консултант на Левски Станимир Стоилов. Васил Шопов прави силен сезон с небесносинята фланелка. 26-годишният футболист успя да вземе участие в 32 мача до момента в Първа лига, в които реализира шест попадения и направи две асистенции. Преди да облече екипа на Дунав, Шопов играе за дубъла на Литекс във Втора лига през сезона 2015/16, а по-рано е защитавал цветовете на Спартак Плевен. Интересно е, че това бе първият му сезон в Първа лига. Левски е много близо до връщането на Антонио Вутов на „Герена". Сините са в напреднали преговори с Удинезе за привличането на полузащитника, пише България днес. Разговорите между двата клуба са стартирали преди десетина дни, като те вече са близо до договорка. Вече се знае и че самият футболист е уточнил финансовите си параметри. Само преди няколко дни Вутов заяви, че Левски не е затворена страница за него. Въпросителна е дали той ще играе като преотстъпен, или ще бъде платена минимална трансферна сума за правата му. През пролетта Вутов отбеляза 4 гола в 12 мача за Ботев. Гласен е за заместник на Антонио Аниете, който няма да е част от отбора през новия сезон. 

 „Тема спорт”: Левски с интерес и към Чандъров-младши

Левски има интерес към още един футболист на Септември София. Става въпрос за полузащитника Асен Чандъров. Роденият на 13 ноември 1998 година талант е силно желан на Терена" от старши треньора на сините Николай Митов. Наставникът и Чандъров работиха заедно в столичния Септември и в Пирин Разлог. Младокът има и престой в Ботев Пловдив през есента на 2016 година. За втория във Втора лига Чандъров има на сметката си 15 мача, в които успя на три пъти да се разпише и веднъж да асистира за попадение. Обстановката на полузащитника не е непозната, тъй като е юноша на Левски. Той е син на Румен Чандъров, който е собственик на Септември, и не прави спънки на Ники Митов да поеме Левски. Чандъров-старши бе спряган и за акционер на синия клуб, след като Спас Русев уж депозира своя пакет акции и уж напусна „Герена". Асен Чандъров в момента се възстановява от тежка контузия. Той я получи по време на двубоя с Босна и Херцеговина, спечелен от лъвовете с 3:1 от Елитния квалификационен кръг на Европейското първенство за юноши до 19 години във франция през месец март. Тогава халфът скъса задна кръстна връзка на коляното. В момента възстановяването му протича по план и очакванията са Чандъров да е готов за игра най-късно до началото на септември, но няма да може да вземе участие на Европейското първенство в Грузия през месец юли, както и да проведе пълноценна подгоовка за новия сезон. Асен Чандъров не е единственият футболист на Септември, към когото сините имат апетити. По-рано в медиите се появиха имената и на халфовете Иван Тилев и Здравко Димитров. Левски успя да се похвали вече с първото си ново попълнение. Това е идващият от Берое Жуниор Мапуку. Усилено се говори, че сигурни за „Герена" са и защитникът на Локомотив Пловдив Иван Горанов и бившият играч на ЦСКА Серджиу Буш. Към тях се прибавя и името на Кристиян Кощърна.

„Меридиан мач”: Дунав договори защитник на Лудогорец

Хитът в Първа лига Дунав работи упорито по лятната си селекция. „Драконите" вече са се договорили с първото ново попълнение. Става дума за универсалния бранител на Лудогорец Преслав Ивелинов Петров. Младият защитник ще подпише дългосрочен договор с тима на Веселин Великов, след като контрактът му с „орлите" изтече. Преслав Ивелинов Петров е считан за един от талантливите бранители в школата на 6-кратните шампиони на България. Дебют за първия отбор прави през сезон 2014/15, когато влиза като резерва в сблъсъка с Локо (Пд). През следващите два сезона той е основна част от втория отбор на тима. За дубъла на Лудогорец изиграва 45 срещи, което го прави и един от най-важните футболисти за състава на Ради Здравков. Той дори носи и капитанската лента на тима. Талантът има и пет мача за националния отбор на България до 19 години.

„Тема спорт”: И Берое пожела Венци Христов

Берое може да си Върне нападателя Венцислав Христов, разбра "Тема Спорт", футболистът на Нефтохимик е попаднал в плановете на новия старши треньор на заралии Александър Томаш. Играчът носи зелено-белия екип в периода 2013-15, като записа 46 мача и вкара 17 гола. Именно привличането на нападател е един от приоритетите в лятната селекция на Берое. Както е известно, Мапуку подписа с Левски, а Георги Божилов отново ще носи екипа на Черно море. Интересното е, че именно варненци са включили Венци Христов в списъка си с потенциални попълнения. В момента той все още се възстановява от получената през пролетта контузия, но ще е готов за старта на лятната подготовка. Досега Берое може да се похвали с трима нови играчи - Педро Еуженио, Камен Хаджиев и Диего Фераресо. Те имат подписани предварителни договори с тима под Аязмото. Томаш реално ще прави изцяло нов отбор, след като куп играчи си тръгнаха от тима - Мапуку, Георги Божилов, Иво Иванов, Атанас Зехиров, Венцислав Василев и др. В същото време стана ясно, че халфът на заралии Кохей Като е бил повикан в националния отбор на Япония. Селекционерът Вахид Халилходжич обяви вчера имената на избраниците си за контролата със Сирия на 7 юни (Кирин къп) и световната квалификация с Ирак на 13 юни. Той е абсолютен дебютант в състава на Япония. Човек от щаба на босненския специалист е гледал на два пъти Като на живо в мачове от Първа лига. Единият е при гостуването на Локомотив Горна Оряховица тази пролет. Кохей Като дойде под Аязмото през лятото и записа 28 мача в Първа лига, в които обаче вкара само един гол.

„Тема спорт”: Кирил Котев остава в Локо Пд
Централният защитник на Локомотив Пловдив Кирил Котев е постигнал договорка с ръководството да остане на "Лаута". Бранителят получи предложение за нов контракт, който ще подпише. Бранителят бе желан от Георги Иванов-Гонзо в Черно море, но е предпочел да продължи да носи екипа на черно-белите. Спортно-техническият щаб все още не е решил дали да задържи вътрешния халф Ванчо Траянов. Македонецът е сред ветераните в тима и е по-вероятно да не остане в отбора. Локомотив продължава с подготовката си за предстоящия мач от 35-ия кръг на Първалига срещу Дунав. Първата част от вчерашното занимание бе ръководена от кондиционния треньор Михайло Шейкероски. Впоследствие играчите преминаха към тактическите указания на Войн Войнов и Александър Тунчев. Срещата с драконите е директен спор за 4-та позиция в класирането. Мачът на "Лаута" е в неделя от 21:00 часа.

„Тема спорт”: Верея няма да бърза с новия треньор
Верея няма да бърза с избора си на нов старши треньор. Ръководството на заралии иска да прецени хубаво на кого да повери отбора. Както е известно, настоящият наставник Александър Томаш пое Берое. Той все пак ще боди новака до края на кампанията, която за Верея се свежда до бараж за Лига Европа на 4 юни. В него заралии ще гостуват на третия - Левски или ЦСКА. Босът на верейци Галин Михайлов имал пред себе си няколко варианта за нов треньор, като вече са проведени и първоначални разговори. Бизнесменът бе категоричен, че в клуба няма проблеми с финансирането, въпреки че играчите бяха готови да бойкотират реванша с Пирин Бл преди седмица заради неизплатени четири заплати.

„Тема спорт”: Какво се случва с Дерменджиев?

Още от влизането му в елита през 2011 година всичко в Лудогорец винаги е било добре планирано и организирано. Лагери, селекции, подготовки, мачовете от групите на Шампионската лига... Нещата бяха изпипвани до най-тънките детайли. Мисленото по всички направления бе с няколко хода напред. Днес обаче ситуацията по отношение бъдещето на старши треньора Георги Дерменджиев е малко по-различна. Наставникът все още не знае дали ще остане начело на тима и за следващата кампания. Причината - договорът му изтича след 6 дни - на 31 май, и продължава да не е подновен. Сигнална лампа, че може би не всичко е наред. Последните мачове и резултати също не са в негова полза и това поставя една голяма въпросителна относно бъдещето му начело на отбора. Часовникът тиктака и решението трябва да се вземе в спешен порядък. "Има още малко време, на 31 май приключваме и ще го разберете тогава", тактично отклони въпроса дали е получил предложение за нов договор Дерменджиев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки