Румен Димов: Созопол играе за градацията, а не за класацията

Вървим по правилния път, казва треньорът и директор на морския тим

Румен Димов: Созопол играе за градацията, а не за класацията

„Нас ни интересува градацията, а не класирането”, заяви изпълнителният директор и старши треньор на ФК созопол Румен Димов преди домакинството на Ботев Гълъбово от последния кръг на първенството във Втора лига. Идеологът на местния футболен възход отчита теоретичните шансове на тима за трето място в крайната подредба и участие в бараж за Първа лига, но не смята, че ще се реализират на практика. Това може да стане при победа на неговите възпитаници и загуба на прекия конкурент Витоша Бистрица от ЦСКА II.

„Мисля, че няма да се получи, но и не ме вълнува. Това не ни е било цел. Нашата цел е да следваме градацията в развитието на клуба. От В група тя се пренесе във втория ешелон, където в дебюта си при професионалистите завършихме шести с 46 точки, а миналия сезон- четвърти с 49. Сега, ако утре спечелим, ще съберем 50 точки и ще продължим традицията да се представяме все по-добре. Това ме задоволява напълно, защото е в духа на стратегията ни да вървим нагоре стъпка по стъпка, без да бързаме излишно. Гордеем се с база, с боеспособен отбор, с прогресираща школа. Казано накратко - вървим по правилния път”, констатира Димов, който иска „небесносините” да финишират с победа, но е наясно, че ги чака труден мач.

„Гостите са застрашени от изпадане, ала това си е техен проблем. Ние ще се стремим да поставим достоен завършек на поредния успешен сезон с победа”, посочи Румен Димов.

За мача утре от 17.30 часа на „Арена Созопол” домакините няма да могат да разчитат на трима футболисти, които са извън строя по различни здравословни причини. Това са Мирослав Радев, Диян Хаджиев и Георги Петров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки