Дел Пиеро: Тоти е на друго ниво

Франческо доказва години наред, че е чиста класа, казва легендата на Ювентус

Дел Пиеро: Тоти е на друго ниво

Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро заяви, че Франческо Тоти е „на друго ниво”. „Принца на Рим” ще изиграе последния си мач за Рома в неделя срещу Дженоа. Досега в цялата си кариера Тоти е играл само за своя роден клуб.

„В общи линии, когато един играч те накара да се питаш следните въпроси: „Как направи това?”, „Правилно ли видях?”, „Как дори си помисли да опита това”... когато играч от световна класа те кара да се питаш това, знаеш, че си имаш работа с някой, който е на друго ниво. Франческо доказва това отново и отново през годините, показва, че той е чиста класа на терена с неговата идея за футбола”, каза Дел Пиеро за сайта на Рома.

Тоти ще изиграе последния си 786-и мач за Рома през уикенда, в които вкара досега 307 гола. Дел Пиеро има 705 мача и 290 гола за Ювентус и двамата държат клубните рекорди за най-много мачове и голове.

Двамата заедно станаха световни шампиони с Италия през 2006 година, когато Тоти отбеляза дузпа в края на осминафиналния мач с Австралия, а Дел Пиеро вкара в продълженията на полуфинала с домакина Германия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки