Барса ще опита да изпрати Лучо с любимия си трофей

Алавес преследва исторически успех във финала тази нощ

Барса ще опита да изпрати Лучо с любимия си трофей
Очакваният ден настъпи!

Дали за трета поредна година "Барселона" ще триумфира или към 14-те отбора, печелили Купата на краля, ще се присъедини още един - "Алавес"?

Финалът за най-стария трофей в испанския футбол стартира днес (27 май) от 22:00 ч. и ще бъде излъчвана пряко от bTV Action.

Каталунците изглеждат абсолютните фаворити. Меси и компания ще се борят със зъби и нокти за трофея, който ще осмисли целия им труд през сезона. А той не бе никак лек за "Барса"!

Тимът завърши на второ място в класирането на "Ла Лига", само на 3 точки от "Реал" Мадрид. В Шампионската лига пък отпадна на четвъртфинал от един от финалистите тази година - "Ювентус".

Купата на Краля обаче си остава любимият турнир на каталунците, които са рекордьори по спечелени титли - 28.

Мачът срещу "Алавес" ще има особен заряд за треньора Луис Енрике, който ще напусне тима след като спечели две титли и две Купи в Испания, както и Шампионската лига през 2015 г.

Така че срещата ще бъде последна за него, а той със сигурност ще иска да завърши кариерата си начело на каталунците с трофей.

С надежда, че ще пише история пък влиза в мача "Алавес". Класиралият се на девето място в първенството тим никога до сега, в своята 96-годишна история, не е бил толкова близо до трофея.

Надежда на треньора Маурисио Пелегрино дава фактът, че съдбата на трофея ще се реши само в един мач, а неговите възпитаници вече показаха, че могат да победят "Барселона".

В началото на сезона "Алавес" се наложи с 2:1 над каталунците. Той обаче предпочита да не се връща към втория мач от кампанията, когато тимът загуби с 0:6.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки