Дублиращият отбор на ЦСКА изпадна от Втора лига

Витоша обърна втория тим на "червените" за 2:1 в Бистрица и очаква бараж за влизане в елита срещу Нефтохимик или Славия

Дублиращият отбор на ЦСКА изпадна от Втора лига

ЦСКА II загуби с 1:2 гостуването си на Витоша (Бистрица) и изпадна от Втора професионална лига. Това за последно се беше случвало на дублиращия тим презсезон 1983/1984, когато вторият отбор на ЦСКА "Септемврийско знаме" завършва на 17 място от 18 тима в тогавашната "Б" група, отбелязват "червените" на официалния си сайт.

Пред близо 1000 зрители на стадиона в Бистрица младите "армейци" от първата минута се вкопчиха в люта битка с борещите се за промоция в елита домакини. Тежкият и наводнен от падналите дъждове терен допълнително затрудни и двата тима, а локвите често изиграваха лоши шеги на играчите.

Все пак "червените" създадоха няколко добри положения пред вратата на Бистрица в първите минути, а домакините застрашиха Слави Петров чак след четвърт час игра.

В 28-ата минута ЦСКА II излезе напред в резултата. Точен бе Милчо Ангелов, който оползотвори чудесен пас на Петър Витанов и с глава не остави никакви шансове на вратаря на Витоша. След попадението домакините се вдигнаха на щурм, но блестящите намеси на Петров, както и добрата игра в защита на ЦСКА, запазиха резултата до почивката.

Втората част започна отново с атаки на "зелените", които в 47-ата минута стигнаха и до удар в гредата, който се получи след рикошет в тялото на червен бранител. В 60-ата минута Добромир Бонев получи травма и бе заменен принудително от Иван Турицов. Само минута по-късно Витоша изравни след изпълнение на статично положение.

В 75-ата минута тимът от Бистрица стигна и до пълен обрат след образцово проведена контра, която матира защитата на ЦСКА II.

В последните минути армейците се вдигнаха на щурм, а Светослав Тодоров пусна в игра Тонислав Йорданов и Радослав Живков в опит да обърне негативния развой на срещата. Именно пред Живков се откри и най-чистата възможност за гол в края на мача. Младият нападател стигна до топката и от почти нулев ъгъл затрудни максимално вратаря на домакините, който обаче успя да спаси. Така вторият отбор на ЦСКА загуби гостуването си в Бистрица и завърши на 13 място в крайното класиране на Втора лига.

ЦСКА II: Слави Петров (в), Стойчо Атанасов, Никола Борисов, Красимир Станоев (к), Петър Витанов, Николай Янков, Никола Колев, Румен Руменов, Георги Търтов, Добромир Бонев, Милчо Ангелов
Резерви: Борис Груев, Валентин Антов, Иван Турицов, Тонислав Йорданов, Петър Петров, Радослав Живков, Мартин Симеонов
Старши треньор: Светослав Тодоров 

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки