Дублиращият отбор на ЦСКА изпадна от Втора лига

Витоша обърна втория тим на "червените" за 2:1 в Бистрица и очаква бараж за влизане в елита срещу Нефтохимик или Славия

Дублиращият отбор на ЦСКА изпадна от Втора лига

ЦСКА II загуби с 1:2 гостуването си на Витоша (Бистрица) и изпадна от Втора професионална лига. Това за последно се беше случвало на дублиращия тим презсезон 1983/1984, когато вторият отбор на ЦСКА "Септемврийско знаме" завършва на 17 място от 18 тима в тогавашната "Б" група, отбелязват "червените" на официалния си сайт.

Пред близо 1000 зрители на стадиона в Бистрица младите "армейци" от първата минута се вкопчиха в люта битка с борещите се за промоция в елита домакини. Тежкият и наводнен от падналите дъждове терен допълнително затрудни и двата тима, а локвите често изиграваха лоши шеги на играчите.

Все пак "червените" създадоха няколко добри положения пред вратата на Бистрица в първите минути, а домакините застрашиха Слави Петров чак след четвърт час игра.

В 28-ата минута ЦСКА II излезе напред в резултата. Точен бе Милчо Ангелов, който оползотвори чудесен пас на Петър Витанов и с глава не остави никакви шансове на вратаря на Витоша. След попадението домакините се вдигнаха на щурм, но блестящите намеси на Петров, както и добрата игра в защита на ЦСКА, запазиха резултата до почивката.

Втората част започна отново с атаки на "зелените", които в 47-ата минута стигнаха и до удар в гредата, който се получи след рикошет в тялото на червен бранител. В 60-ата минута Добромир Бонев получи травма и бе заменен принудително от Иван Турицов. Само минута по-късно Витоша изравни след изпълнение на статично положение.

В 75-ата минута тимът от Бистрица стигна и до пълен обрат след образцово проведена контра, която матира защитата на ЦСКА II.

В последните минути армейците се вдигнаха на щурм, а Светослав Тодоров пусна в игра Тонислав Йорданов и Радослав Живков в опит да обърне негативния развой на срещата. Именно пред Живков се откри и най-чистата възможност за гол в края на мача. Младият нападател стигна до топката и от почти нулев ъгъл затрудни максимално вратаря на домакините, който обаче успя да спаси. Така вторият отбор на ЦСКА загуби гостуването си в Бистрица и завърши на 13 място в крайното класиране на Втора лига.

ЦСКА II: Слави Петров (в), Стойчо Атанасов, Никола Борисов, Красимир Станоев (к), Петър Витанов, Николай Янков, Никола Колев, Румен Руменов, Георги Търтов, Добромир Бонев, Милчо Ангелов
Резерви: Борис Груев, Валентин Антов, Иван Турицов, Тонислав Йорданов, Петър Петров, Радослав Живков, Мартин Симеонов
Старши треньор: Светослав Тодоров 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки