Белчев: Ще вземем емблемата и ще играем в Европа

"Това 3:0 бе най-малкото, което Левски инкасира"

Белчев: Ще вземем емблемата и ще играем в Европа

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев бе оптимист след успеха с 3:0 над Левски в голямото дерби, че „червените” ще спечелят търга за емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД и ще получат разрешение от УЕФА да играят в Лига Европа. С победата днес ЦСКА си гарантира второто място в първенството, сребърните медали и място в Лига Европа.

„Мисля, че ЦСКА ще участва в европейските клубни турнири. Мястото не емблемата е на стадион „Българска армия”, Миля, че тя ще бъде наша. Само може да ме радва, че скандират моето име, но изцяло заслугата е на футболистите. Нека да завършим и в последния мач срещу Дунав и ще има по-голяма яснота за моето бъдеще, имайте търпение”, каза Стамен Белчев след мача пред „Диема спорт 2”.

За класиката над „сините” той отдаде заслугата изцяло на играчите.

„За трети път ги надиграваме, въпреки че първият мач загубихме. Искам да поздравя футболистите за усилията. Мисля, че съвсем заслужено победихме и това беше най-малкото, което отборът на Левски инкасира. Първото полувреме имахме ситуации на Каранга и Десподов, съвсем заслужена победа. Опитвам се да давам шанс на хора, които в момента се намират в най-добра спортна форма. В ЦСКА не трябва да е проблем, когато един или двама отсъстват. Имаме 24-25 играчи, които трябва да са във всеки момент говори и когато им се даде шанс да го покажат”.

ЦСКА изпраща един добър сезон според него и Белчев очаква с 2-3 класни попълнения отборът да вдигне още повече нивото следващия сезон.

„За мен е много добра годината, но нека да оставим това на вас, журналистите. Мисля, че сме на правилния път и трябва да продължим по същия начин да работим. Мисля, че догодина с 2-3 точни попълнения отборът ще изглежда много по-добре. При нас също се работи по селекцията. Със сигурност ще има нови футболисти, но искаме да знаем, че го взимам и върши работа. Няма да взимаме футболисти на килограм или да отчитаме дейност само да кажем, че сме взели някой. Правим всичко възможно футболистите, които смятаме че ще са ни полезни, да ги задържим. Надявам се, ако аз бъда треньор, да работим с по-голямата част от тях. Със сигурност работим по селекцията, което е нормално.

"Много се спекулира, но в нито един момент ръководството не ми поставяло ултиматум преди нито един от мачовете. Отборът работи в спокойна обстановка, за което съм благодарен."

"Всеки един треньор мечтае да води отбор като ЦСКА. Сега ми е даден шанс, за което съм благодарен".

"Аз мисля, че постоянството е ключовата дума в това да бъдем близко или преди шампиона Лудогорец. Може би трябва да се видят някои детайли, които ще вдигнат нивото на клуба, но мисля, че постоянство е ключовата дума", каза още треньорът на "армейците".

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 0:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки