Федерацията по крикет зарадва деца, лишени от родителски грижи

В края ня седмицата предстои провеждането на регионален турнир в Правец за юноши под 15 години

Федерацията по крикет зарадва деца, лишени от родителски грижи

Представители на Българска федерация по крикет посетиха Дом за деца лишени от родителски грижи „Св. Иван Рилски“  в с.Разлив, община Правец.

От началото на годината децата от дома се занимават  в свободните часове под ръководството на възпитателят  Петко Ценев със спорта крикет.

Това  е една от причините според президентът на федерацията проф.Николай Колев за посещение в дома и среща с децата.  Основното е наближаващия празник на Детето- 1 юни и предстоящият турнир по крикет в Правец на 4 юни.  С децата проявяващи интерес се проведе открит урок по крикет, който завърши с двустранна игра между два отбора. Заниманието проведоха спортно- техническият директор Людмил Тренев и треньора от НСА  Бойко Иванов. Те обърнаха внимание върху затвърждаването  на основните технически похвати на децата  в крикет спорта като батиране, хвърляне на топката и игра по филдинга.

На края децата получиха дарение от БФ Крикет. Младите крикетисти се сдобиха с уреди  и пособия за тренировка, предпазни кори и ръкавици, както и фланелки, с които могат да участват в турнирите и първенствата тази година.

„Искам да изкажа специалната си благодарност от мое име и от името на децата от дома на ръководството на БФ Крикет. Тази помощ ни идва точно навреме, защото ние имаме намерение да участваме тази година в състезанията от ДСК по крикет. С тази екипировка,уреди и пособия ние ще можем да се подготвим много по добле и да повишаваме уменията на децата в тази нова и прекрасна игра. Нашите възпитаници започват да я обичат все повече и повече, защото крикетът е много възпитателен спорт. Основното е, че децата се учат да работят в екип и на други морални ценности, които по ред причини те до този момент не познават. Те са прекалено чувствителни и  всеки  един жест на внимание ги прави още по добри и амбициозни за реализация в живота. Надявам се, че с помощта на Общината и на БФ Крикет ние ще можем да вървим напред и ще очакваме успех тези млади хора”, сподели възпитателят ПеткоЦенев.

В края ня седмицата предстои провеждането на регионален турнир в Правец за юноши под 15 години, в който ще вземат участие четири отбора.

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки