Белчев остава на „Армията”, готви промени за Русе

Хасковлията бе назначен като временен наставник в края на ноември след оставка от Едуард Йорданеску

Белчев остава на „Армията”, готви промени за Русе

Стамен Белчев на 99% ще продължи да води ЦСКА и през следващия сезон.

Официално решението не е обявено, но почти сигурно това ще се случи на 1 юни, ден след мача с Дунав в Русе.

48-годишният специалист е заслужил доверието на ръководството след силното представяне на отбора през пролетта, когато ЦСКА бе най-добре играещият тим в първенството.

Белчев е подпечатал окончателно оставането си с тоталното надиграване на Левски в Фото вечно дерби за сезона (3:0). Значим фактор са били силните 3 пролетни мача срещу Лудогорец, а и предишните два сблъсъка със сините. Оставането на Белчев начело не зависеше от това дали ЦСКА ще получи право да участва в евротурнирите или не - така или иначе щеше да запази поста си.

Хасковлията бе назначен като временен наставник в края на ноември заради оставката на Едуард Йорданеску след 1:1 с Верея на "Армията". Белчев стабилизира представянето до края на годината и на 3 януари бе утвърден за постоянен треньор. След пълноценната зимна подготовка той допълнително подобри резултатите и в крайна сметка изведе ЦСКА до 2-то място. Самият Стамен на този етап отказа да потвърди, че остава.

"Нека изчакаме да мине и мачът с Дунав и тогава ще е ясно моето бъдеще", заяви треньорът. Но индикациите от страна на ръководните фигури в клуба са повече от красноречиви. Главният мениджър Стойчо Стоилов заяви, че ще седне с треньорския щаб след двубоя с русенци и ще се прецени кои играчи остават в отбора. 


Тогава ще се утвърди и програмата за лятната подготовка. Отделно административният директор на ЦСКА Милко Георгиев похвали наставника след вечното дерби, като отчете, че умее да работи под напрежение. Всичко това е ясен сигнал, че Белчев ще продължи работата си на "Армията" и през следващия сезон.

Специалистът дотук е водил ЦСКА точно в 20 мача, като балансът е 12 победи, 6 равенства и 2 загуби при 30:10 голова разлика. Червените нямат поражение в плейофите (6-3-0). Под ръководството на Белчев ЦСКА спечели с 15 точки повече от Левски.

Утре треньорът ще заложи на силно променена стартова 11-ка срещу Дунав. Двубоят в Русе е от 20:00 часа и е последен за сезона. 

Армейците вече си осигуриха второто място, така че срещата е без значение за крайното класиране от тяхна гледна точка. По тази причина голяма част от чужденците няма да играят в мача, а ще бъдат пуснати да се приберат по-рано. Почти сигурно ще отсъстват южноамериканците Меркадо, Кулма и Каранга, на които им предстои дълго прибиране.

Според информация на "Тема Спорт" участие в двубоя едва ли ще вземат и националните състезатели на ЦСКА. Те са Китанов, Чорбаджийски, Манолев, Недялков и Десподов. Част от тях ще са титуляри в световната квалификация срещу Беларус на 9 юни (петък). Кевин Кубемба също може да е аут, като той е с повиквателна от Република Конго. Китанов пък е получил комоцио, след като се е подхлъзнал в съблекалнята и е ударил главата си след вечното дерби. Вместо него ще пази Александър Конов.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки