Гризман с най-много минути във водещите 5 първенства на Европа

Звездата на Атлетико Мадрид оглавява класацията с 5454 минути на терена, трети е съотборникът му Коке

Гризман с най-много минути във водещите 5 първенства на Европа

Френският нападател Антоан Гризман, който играе за отбора на Атлетико (Мадрид), е човекът с най-много минути на терена сред играчите от първенствата от топ 5 в Европа. Гризман има най-много изиграни минути в официални мачове от 1-и юли 2016-а година до момента. В статистиката влизат срещи за клубния и националния отбор.

 

Веднага след него се нарежда нигерийският национал Уилфред Ндиди, който премина от белгийския Генк в Лестър Сити. Трети е Коке от Атлетико (Мадрид). Още петима играчи извън първите трима са изиграли повече от 5000 минути през тази година и това са вратарят Даниел Субашич (Монако и Хърватия), Камил Глик (Монако и Полша), Неймар (Барселона и Бразилия), Пол Погба (Манчестър Юнайтед и Франция) и Маркиньос (Пари Сен Жермен и Бразилия).

 

Антоан Гризман оглавява класацията с 5454 минути за 63 мача, а Ндиди има 5290 минути за 61 мача, следвани от Коке с 5274 минути и 62 мача.

 

В топ 100 на тази класация има общо 10 футболисти от финалистите в Шампионската лига- пет от Ювентус (Игуаин, Буфон, Бонучи, Манджукич и Кедира) и пет от Реал Мадрид (Кроос, Роналдо, Рамос, Марсело и Кейлор Навас).

 

Лионел Меси е на 14-о място с 4184 минути от 56 мача. След него е Гонсало Игуаин (Ювентус), който може да го задмине, ако играе цял мач. Игуаин е с 4767 минути от 59 изиграни мача.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки