Локо (Пд) успя да надвие шампиона, но остана 5-и в класирането (ВИДЕО)

"Смърфовете" победиха за първи път Лудогорец през сезона

Локо (Пд) успя да надвие шампиона, но остана 5-и в класирането (ВИДЕО)

Лудогорец загуби последния си мач от сезона в Първа професионална лига, отстъпвайки с 1:2 от Локомотив Пловдив. Пловдивските „железничари” записаха първия си успех над шампиона на България, след като през сезона имаха три загуби и не отбелязаха нито един гол в мрежата на „орлите”. Успехът дойде след голове на Мартин Камбуров в 32-ата от дузпа и Мартинович в 69-ата. Цвятков оформи крайното 1:2 в 86-ата. Победата обаче не повлиява на крайното класиране и Локомотив остава на 5-о място, след като Дунав постигна успех у дома над ЦСКА.



Локомотив направи добро първо полувреме, като на почивката „железничарите” можеха да водят с класически резултат, но се задоволиха само с гол аванс.



Чистите положения бяха на страната на гостите, а футболистите на Лудогорец записаха за  статистиката само няколко неточни удара през първите 45 минути.

В 11-ата Веселин Марчев направи страхотен пропуск. Нападателят бе изведен сам в предни позиции, възползва се добре от излизането на Наумов и прехвърли стража, но не уцели рамката на вратата и изкара в аут.



В 32-ата Дино Мартинович получи в пеналта, Наумов влезе на шпагат да избие топката и футболистът на „черно-белите” падна на земята. Главният рефер отсъди дузпа, която бе изпълнена точно от капитана Мартин Камбуров.



Пет по-късно ветеранът на „железничарите” опита техничен прехвърлящ удар и малко не му достигна да запише нов гол в сметката си.

„Орлите” започнаха по-активно след почивката , но пак изпитваха сериозни трудности с добре подредената отбрана на гостите.



Парвиз Умарбаев влезе в 57-ата минута на мястото на Велковски и раздвижи играта на Локомотив. В 65-ата Умарбаев отправи опасен удар към вратата на Лудогорец, но Наумов успя с плонж да избие. Четири по-късно Крумов извади от аутлинията назад в пеналта, където Мартинович с глава нанесе точен удар за 2:0.

В последните минути домакините вдигнаха оборотите и стигнаха до гол. В 85-ата Шоколаров от малък ъгъл отправи мощен шут, но уцели гредата. В следващата атака обаче Цвятков върна едно от попаденията.



В добавеното време „орлите” можеха да стигнат до хикс, но Пиргов се намеси отлично след удар на Цвятков и срещата завърши при резултат 2:1 в полза на Локомотив.

Глобиха ЦСКА с над 11 бона след загубата от Ботев

Вижте всички решения на Дисципа

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Разкриха една от причините за фурора на Черно море

Вижте подробности

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки